Fetva nr. 273

Pyetja:Hoxhë i nderuar! Ne kemi një shërbtore në shtëpinë tonë dhe nëse duam të kryejmë haxhin, umren apo të udhëtojmë në ndonjë vend. Duam...

Fetva nr. 275

Pyetja:A e prish abdesin gruaja e cila e pastron fëmijën nga papastërtitë!? Përgjigje: Jo. Nuk e prish abdesin gruaja e cila pastron...

Fetva nr. 276

Pyetja:A ka dallim mes verës (alkoolit) të kësaj bote dhe botës tjetër!? Përgjigjja: Po. Allahu,- xhele veala!,- e përshkruan verën në botën...

Njihu me fenë tënde – 1

1. Sa është numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’an? 1  Numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’anin famëlartë është gjithsej 114. 2. Cila...

Fetva nr. 267

Pyetja:Cila është koha e përfundimit të Itikafit?Si dhe, a bëhet kjo pas perëndimi të Diellit në natën e Bajramit apo pas namazit sabahut në...

Fetva nr. 269

Pyetje: Nëse agjëruesi pjesën më të madhe të ditës e kalon duke pushuar shkaku i urisë dhe etjes që e kaplon, a ndikon kjo...

NJIHE FENË TËNDE – 5

1. Cila ishte nëna e Hasanit dhe Husejnit (djemve të Aliut)? 1. Fatimja,- Allahu qoftë i kënaqur me të. 2. Kush është kulminacioni i...

Fetva nr. 282

Pyetja:  Nëse muslimani ka nevojë për kryerjen e nevojës fiziologjike, porse ai frikësohet se do ti ik namazi me xhemat, a duhet në këtë...

NJIHE FENË TËNDE – 28

1. Cila ishte nofka (ofiqi) e pejgamberit,- alejhi selam!?1. - Ebul Kasim.2. Kush ishte sahabiu i cili nuk bëri asnjë sexhde(nuk fali asnjë namaz)...

Fetva nr. 261

Pyetje:A prishet agjërimi nëse marrim injeksion anastezik në trup (injekcione për mpirje), si dhe gjaku i cili rrjedhë si pasojë e nxjerrjes së dhëmbit?!...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,052AbonentëAbonohu

Postimet e fundit