NJIHE FENË TËNDE – 5

1. Cila ishte nëna e Hasanit dhe Husejnit (djemve të Aliut)? 1. Fatimja,- Allahu qoftë i kënaqur me të. 2. Kush është kulminacioni i...

NJIHE FENÉ TËNDE – 4

1. Në cilin vit u obligua kryerja e Haxhit? 1. Haxhi u obligua në vitin 9 Hixhrij. 2. Sa dyer i ka Xhehenemi?...

Njihu me fenë tënde – 3

1. Kush ishte i pari i cili e pranoi Islamin nga ana e Ensarëve ? 1. Ai i cili e pranoi Islamin nga ana...

Njihu me fenë tënde – 2

1. Kush e ndërtoi xhaminë përreth Qabes? 1. Xhaminë e ndërtoi Omer Ibn Hatabi, kurse e plotësoi (vazhdoi, përfundoi) Othman Ibn Afani – All-llahu...

Njihu me fenë tënde – 1

1. Sa është numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’an? 1  Numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’anin famëlartë është gjithsej 114. 2. Cila...

Çka mësova

Mësimin që merr njeriu nga jeta Nga mësimi metodologjik mësova që hoxha im të mos jetë libri, se dija nuk merret pa memorizim,...

E meta e diturisë

E meta e diturisë Urtësia nga një kolos i madh Ibën Tejmiu, rahimehullah, thotë: آفة العلم الكبر وآفة العبادة الرياء “E meta e...

Dallimi mes zuhdit dhe ver’i-t

Margaritarë nga kolosi islam Ibën Kajimi, Allahu e pastë mëshiruar Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, thotë: والفرق بينه وبين الورع: أن الزهد ترك مالا...

Ku qëndron gëzimi dhe lumturia

Ku qëndron gëzimi dhe lumturia Për ata që e hulumtojnë gëzimin dhe lumturinë... فَإِنَّ اللَّذَّةَ وَالْفَرْحَةَ وَالسُّرُورَ وَطِيبَ الْوَقْتِ وَالنَّعِيمَ الَّذِي لَا يُمْكِنُ...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,113AbonentëAbonohu

Postimet e fundit