JETA ME ALLAHUN KA SHIJE TJETËR!

1. Ec përpara dhe mos e rrit zërin, shiu është ai që i rrit lulet, e jo bubullima!2. Shpirtrat më të mirë janë ato...

Mëkatet

Ibn Abasi, ka thënë: "Gjynahet e nxijnë fytyrën, e errësojnë zemrën, e plogështojnë trupin, bëjnë që të të urrejnë njerëzit dhe të pakësojnë...

NË SHPIRTIN E ÇDO NJERIUT EKZISTON NJË LUFTË

Një ditë prej ditëve, gjyshi, nipit të vet i tha: Sot do të tregoj për një realitet nga realitetet e dynjasë!Nipi ia kthehu: Të...

SHPIRTI IM TË LUTEM PËR HIR TË ALLAHUT TË MË SHPËTOSH

E pyeta shpirtin tim a nuk u lodhe më?! Pse po vazhdon të mëkatosh?!Pse po të shoh të shkujdesur në mesin e njerëzve?! Çuditem...

GJËRAT E VOGLA GËZOJNË SHUMË!!

 Gjëra shumë të vogla, mirëpo shumë të bukura..  Si thirrja e shokut, jo për diçka, po vetëm se të lajmëron se është përmalluar për...

URTËSIA E PROFESORIT; SI TA JETOSH JETËN TËNDE !!

Në shtëpinë e profesorit të vjetër, u takuan studentët që kishin pas diplomuar shumë vite më parë dhe i kishin pas braktisur karriget e...

SA VJEÇ JE ?!

Rrëfehet për një njeri se ishte simpatizues i udhëtimeve dhe i dhënë pas dëfrimeve. Një ditë prej ditëve, ndodhi që të viziton një prej...

PËR T’I QETËSUAR SADOPAK ZEMRAT E TONA TË PIKËLLUARA

- E natyrshme është ta shohësh anijen mbi ujë, mirëpo nga rreziku është ta shohësh ujin në anije! Pra bëhu ti në zemrën e...

Mësimin që merr njeriu nga jeta

Nga mësimi metodologjik mësova që hoxha im të mos jetë libri, se dija nuk merret pa memorizim, kurse memorizimi nuk vjen pa përsëritje dhe...

I ÇMENDUR ËSHTË AI QË MENDON SE NJERËZIT NUK FLASIN PËR...

Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë, thotë: Kush mendon se do të shpëton nga fjalët e njerëzve, ai është i çmendur! Për Allahun thanë se...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,350AbonentëAbonohu

Postimet e fundit