MOS QAJ!!

Mos qaj nëse sprovohesh me sëmundje.. çdo minutë që vuan në të, pastrohesh nga gjynahet e tua!!Mos qaj nëse nga ti iku shoku më...

KUR GRINDET ME TY TË DONË!!

Kur e vëren një njeri se nuk qan, dije se ai është i dobët.Kur e vëren një njeri se nuk flet, dhe kur flet,...

MOS U TURPËRO NGA ZEMRA JOTE E MIRË!!

Bëhu me Allahun i drejtë. Dhe me njerëzit korrekt. Me shpirtin i fortë. Me të varfrit bujar. Me fëmijët i mëshirshëm....

PESË LLOJET E HESHTJES!!

1. Kur nuk bindesh me fjalët e një njeriu që e ke para teje, e posaçërisht nëse është më i vjetër se ti në...

TETË GJËRAT MË TË VËSHTIRA!!

1. Të mësohesh me një person dhe papritmas të ikën!2. Të mos gjesh njeri që të kupton dhe të ndjen! 3. Ta duash një njeri...

PRINDI KËSHILLON TË BIRIN!!

Biri im: A e din se Xheneti fitohet pa të holla dhe Xhehenemi me të holla!! I biri i tha: E si ashtu prindi...

GJYSH, ÇFARË DOBIE KA NË LEXIMIN E KURANIT!!

Jetonte një plak, së bashku me nipin e tij të vogël, me një fermë në mal! Plaku e kishte traditë të ngrihej herët në...

DEDIKUAR TË SPROVUARVE DHE TË PIKËLLUARVE

Allahu krijoi jetën dhe vdekjen, për t'i provuar njerëzit se kush prej tyre do të veprojë më mirë, kurse besimin në caktimin e Allahut...

Brenga dhe pikëllimi

Ibën Kajimi ka thënë: "Brenga dhe pikëllimi i sjellin vetëm dëm birit të Ademit, sepse e dobësojnë vendosmërinë, e molisin zemrën, e largojnë njeriun...

Urtësia nga një kolos i madh

Ibën Tejmije, rahimehullah, thotë: آفة العلم الكبر وآفة العبادة الرياء "E meta e diturisë është mendjemadhësia, kurse e meta e adhurimit është syefaqësia".
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,680AbonentëAbonohu

Postimet e fundit