DASHURIA E ALLAHUT NDAJ TË DËRGUARIT TË TIJ ALEJHI SALATU UE...

Falënderimi i takon vetëm se Allahut, Atë e lavdërojmë dhe vetëm nga Ai falje dhe ndihmë kërkojmë. Dëshmoj se nuk i takon adhurimi askujt...

MENDJEMADHËSIA DHE DËMI I SAJ

Mendjemadhësia është sëmundje e zemrës, dhe cilësi e ligë dhe e qortuar fortë. Sot plot nga njerëzit përshkruhen me këtë cilësi, nga e cila...

ÇKA I BËN DHE ÇKA NUK I BËN DOBI TË VDEKURIT...

Në shkrimin e kaluar e cekëm se i vdekuri mundet të përfiton edhe pas vdekjes së tij dhe për këtë dëshmojnë Allahu dhe i...

O TI I SPROVUAR ME SIHËR !

O ti që je i sprovuar me sihër, mos u pikëllo për atë që të goditi. Allahu e sprovon robin e Tij që ta...

XHORXHI, KURBAN BAJRAMI DHE VITI I RI

Xhorxhi është një burrë i cili i ka arritur të pesëdhjetat nga jeta e tij dhe jeton në Uashington me gruan, djalin dhe vajzën...

ZOTI DHE KRIJIMI

Meqë nënshtrimi i tërësishëm i vullnetit ndaj Zotit paraqet thelbin e adhurimit, mesazhi themelor i fesë hyjnore, Islamit, është adhurimi vetëm i Zotit....

SHENJAT E PËRFUNDIMIT TË MIRË

Allahu, azze ue xhel, thotë: "O besimtarë! Kini frikë Allahun ashtu si i takon Atij dhe vdisni vetëm duke qenë myslimanë!" Ali Imran 102, dhe "Dhe adhuroje Zotin tënd derisa...

SHTATË KËSHILLA PËR TA PËRFORCUAR IMANIN

1- Falja e namazit në kohën e vet për arsye se është vepër e cila të afron kah Allahu. 2- Përmendja e Allahut (Dhikri)...

JAM I KËNAQUR ME MUHAMEDIN SI I DËRGUAR

Të jesh i kënaqur me Muhamedin sal-lallahu alejhi ue selem si i dërguar është nga kërkesat e saktësimit të besimit. Kështu saktësohet besimi i robit, i...

ALLAHU I LARTËMADHËRUAR

ALLAHU I LARTËMADHËRUAR Dije se vërtetë të njohurit e Allahut xhel-le shanuhu, besimi në Të, adhurimi ndaj Tij dhe vërtetimi i gjithë asaj...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,052AbonentëAbonohu

Postimet e fundit

NDARJA E VËRTETË

MOS FOL PËR…!

MEDITO