SI MOS TË DUHET ALLAHU?

Falënderimi i takon vetëm se Allahut, Atë e lavdërojmë dhe vetëm nga Ai falje dhe ndihmë kërkojmë. Dëshmoj se nuk i takon adhurimi askujt...

Vlerat dhe dobitë e besimit

Vlera e diturisë është në varësi të asaj që mësohet dhe dija mbi Allahun e Madhëruar është më e vlefshmja që të mësohet. Pra,...

ZOTI DHE KRIJIMI

Meqë nënshtrimi i tërësishëm i vullnetit ndaj Zotit paraqet thelbin e adhurimit, mesazhi themelor i fesë hyjnore, Islamit, është adhurimi vetëm i Zotit....

SI MOS TË DUHET ALLAHU?

Ibën Abasi, Allahu qoftë i kënaqur nga ai, përcjell se i Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të, ka thënë: “Dojeni Allahun...

O TI NJERI, TRI LUGINA JANË NË XHEHENEM!

O ti njeri, tri lugina janë në Xhehenem, ruaju nga to. - Ato janë: 1- Lugina el Gaj 2- Lugina el Vejl 3- Lugina...

VESVESET E SHEJTANIT DHE MBROJTJA PREJ TIJ

Allahu, azze ue xhel, thotë: "Kur dëshiron të lexosh Kuranin, kërko mbrojtjen e Allahut kundër djallit të mallkuar, sepse, në të vërtetë, djalli nuk ka kurrfarë...

ÇKA I BËN DHE ÇKA NUK I BËN DOBI TË VDEKURIT...

Në shkrimin e kaluar e cekëm se i vdekuri mundet të përfiton edhe pas vdekjes së tij dhe për këtë dëshmojnë Allahu dhe i...

GJËJA MË E BUKUR NË JETË

Gjëja më e bukur në jetë është ta dish se Allahu është me ty në vështirësi dhe rehati. Gjëja më e bukur në jetë është...

ËMBËLSIA E IMANIT

Falënderimi i takon vetëm se Allahut që na bëri nga muslimanët dhe na begatoi me Islam dhe iman dhe Kuran. Atë e lavdërojmë dhe...

PËRSHKRIMI I MUHAMEDIT ALEJHI SALATU UE SELAM DHE EMRAT E TIJ

Detyrim i çdo muslimani është që ta njohë të Dërguarin e tij, alejhi salatu ue selam, ta njohë prejardhjen e tij fisnike, vendlindjen e tij fisnike,...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,113AbonentëAbonohu

Postimet e fundit