SHTATË KËSHILLA PËR TA PËRFORCUAR IMANIN

1- Falja e namazit në kohën e vet për arsye se është vepër e cila të afron kah Allahu. 2- Përmendja e Allahut edhe nëse...

SHKAQET E NGURTËSISË SË ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

- SHKAQET E NGURTËSISË SË ZEMRËS: 1. Largimi nga adhurimi i Allahut dhe preokupimi me gjynahe. 2. Dashuria ndaj dynjasë dhe përkujdesja për të dhe shpresa...

SHEMBULLI I SPROVAVE ME LAPSIN

Nëse kalon nëpër periudha të rënda gjatë jetës sate dhe e humb baraspeshën tënde në jetë dhe nga ajo ankohesh shumë,Rikujto...Se lapsi...

RUAJI KËTO SHTATË RREGULLA TË LUMTURISË

Mos e urre askënd edhe nëse dëmi i tij ndaj teje është shumë i madh.Mos u mërzit asnjëherë dhe bëj dua...

REALITETI I DYNJASË

Dynjaja është përplot  me pikëllime dhe mërzi, me  shtrëngime dhe dhembje. Në të nuk ka të lumtur,  përveç atij që ikën nga ajo drejt Krijuesit...

A NUK FALESH?!

Pse nuk falesh, kur e di se Allahu i Madhëruar të urdhëron ta falësh namazin? Pse nuk falesh kur e di se namazi ishte porosia...

PIKTUROJE TABLON TËNDE

Jeta ka një pllakë apo tablo arti. Ngjyrat e saj, janë thëniet e tua. Pamjet e saj, janë veprat e tua. Kornizat e saj, janë jeta jote. Piktori...

PESË ERRËSIRAT DHE FENERËT E SAJ

Errësirat janë pesë, mirëpo për çdonjërën ka fener: “Gjynahet” janë errësirë, feneri i tyre është “pendimi”. “Varri” është errësirë, feneri i tij është “namazi”. “Peshorja” Ditën e...

PËRULU PARA ALLAHUT SI JETIM

Atë thyerje që e ndien në brendësinë tënde, ka nevojë për mendim të mirë për Allahun. Ka nevojë për dua e të biesh në sexhde...

PIKËNISJA E LARGIMIT NGA STACIONI I PIKËLLIMIT

- Kur e gjen veten të pikëlluar dhe lotët e nxehtë të rrjedhin si lumë nëpër faqe rikujto: Ka të tjerë që janë në pikëllim...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,029AbonentëAbonohu

Postimet e fundit