TEK DISA NJERËZ ZEMRA ËSHTË AJO QË FLET

Kur tre njerëz qëndrojnë para teje dhe të flasin në sy… hesht para tyre, mos i ndërpre, dhe mos fol më pas keq për ta. Kjo...

VLERA E ISTIGFARIT DHE GJURMËT E TIJ

Përsosmëria tek njeriu është e pamundur. Të gjithë njerëzit gabojnë dhe kanë mangësi, përveç Pejgamberëve dhe Lajmëtarëve të Allahut të cilët janë të vetmit...

FRIKA E SELEFIT NGA SËMUNDJA E VETËPËLQIMIT 2/2‏

Imam Dhehebiu, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: "Sa njeriu e flet hakun dhe urdhëron për të mirë, e Allahu ia dërgon një njeri që...

GRUAJA IME, TI JE DHURATA MË E BUKUR E ALLAHUT PËR...

Gruaja e pyeti të burrin e saj, dhe i tha: A jam unë e bukur? - Burri iu përgjigj: Jo!! E pyeti të burrin: A...

KATËR STINËT E VITIT !

Prindi vendosi që katër djemve të vet t’ua jep një mësim të mrekullueshëm në jetë, që ata, të mos gjykojnë me ngutësi dhe të...

SHKAQET E NGURTËSISË SË ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

 SHKAQET E NGURTËSISË SË ZEMRËS: 1. Largimi nga adhurimi i Allahut dhe preokupimi me gjynahe. 2. Dashuria ndaj dynjasë dhe përkujdesja për të dhe shpresa e...

SA I BUKUR QË ËSHTË MENDIMI I MIRË PËR ALLAHUN

- Një beduinit i thanë: Ti je i vdekur ?! U përgjigj: E pastaj për ku ?! Për tek Allahu – u përgjigjën. Beduini tha: Nuk kemi...

SADAKAJA KA DOMETHËNIE TË MADHE DHE SADAKADHËNËSI KA POZITË TË LARTË 

Sadakaja llogaritet prej veprave më të mira dhe më të dashura tek Allahu. Argument për këtë është hadithi të cilin e përcjell ibën Omeri,...

A E DI SE PSE NUK NDJEN PËRULËSI KUR E LEXON...

Rrëfehet se imamit, Ahmed ibën Hanbeli, Allahu e mëshiroftë, i erdhi një lajm se një prej nxënësve të tij falet tanë natën dhe e...

DHJETË DITËT E FUNDIT TË MUAJIT RAMAZAN

O ju muslimanë, keni frikë Allahun dhe dijeni se jeni në prag të dhjetëshit të begatshëm të fundit të muajit të Ramazanit. Këto ditë...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,131AbonentëAbonohu

Postimet e fundit