Raporti i myslimanit me sprovat e Zotit

Prej gjërave të cilat beson myslimani është se Allahu vepron çka dëshiron . Po ashtu, prej gjërave që myslimani është i bindur në to...

Frytet e pendimit

Nga tërë ajo që kemi thënë deri më tani rreth pendimit mbetet të pyesim vetën se çka nëse ne pendohemi te Allahu? Çka fitojmë...

LARGOHUNI NGA SHTATË MËKATET SHKATËRRUESE

Transmetohet nga Ebu Hurejra,- Allahu qoftë i kênaqur me të!,- se Muhamedi,- salallahu alejhi ue selem!,- ka thënë:"Largohuni nga shtatë mëkatet shkatërruese.Thanë: Cilat janë...

Kur lëmosha bëhet publike

Transmeton Xheriri, i cili thotë ishim duke qëndruar me Pejgamberin në mes të ditës dhe erdhën disa njerëz të zbathur të zhveshur , me...

Kur njeriu harron vetën e tij

Allahu ka zbritur Kuranin që të jetë udhëzues dhe ndriçues i jetës së njeriut. Meditimi i fjalës së Allahut është thelbi i kuptimit të...

Nuk ka ditë që i lejohet myslimanit të gënjej

Islami erdhi që të mbjell te njeriu vlera dhe virtyte të moralit. Me jetësimin e Islamit, njeriu në jetën e tij mbjell vlera të...

Aspiratat e Shejtanit

Tema rreth Shejtanit ka zënë një hapësirë të madhe në Kuran. Kjo temë ka përfshirë shumë nga kaptinat e Kuranit. Allahu sqaron në Kuran...

Të përmalluarit për Allahun takohen me Allahun

Besimtarët janë përmalluar për Zotin e tyre. Të tillët me padurim presin atë ditë kur do të takohen me Krijuesin e tyre. Ndërsa takimi...

Dashuria në Islam është fjalë e vlerës, besimit dhe kulturës së...

Nëse shfletojmë Kuranin librin e Allahut, e gjejmë se Kurani ka filluar me një kaptinë e cila quhet “ kaptina Fatiha” (kaptina e fillimit,...

Bëhu prej banorëve të xhenetit

Biseda më e bukur për besimtarin është biseda rreth xhenetit. Xheneti është vendi i të devotshmëve, është lumturia e zemrave të njerëzve të mirë,...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,113AbonentëAbonohu

Postimet e fundit