Së pari besimi (1)

Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen dhe për shokët e tij deri në Ditën...

VLERA E SELAMIT NË KUR’AN DHE SUNET – 4

وَإِذَا جَاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ ۖ . " Kur të vijnë te Ti ata që besojnë në argumentet Tona, thuaj:(Selamu Alejkum)...

POZITA E AS’HABËVE NË ISLAM – 2

Hafidh Ebu Bekr Hatib el Bagdadi rahimehullah (vdiq në vitin 463hixhri), ka thënë:" Drejtësia e sahabëve është e qartë dhe qëndrueshme, ngase Allahu i...

ASNJË QORTIM PËR JU NË KËTË DITË

Ibën Kajjimi,- Allahu e mëshioftë!,- thotë :“Një gjynah që të shpie në përulësi është më i dashur tek Ai sesa një ibadet i cili...

Zgjimi i përmallimit për Allahun

Falënderimi i takon Zotit të botëve, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të nderuarin e të Dërguarve, Muhamedin, mbi familjen e tij...

MOS E XHELOZONI NJËRI TJETRIN

"A mos (vallë) u kanë zili njerëzve, në ato që ua ka dhuruar Allahu nga të mirat e veta? Na u kemi dhënë breznive...

KËSHTU DO TË JENË FYTYRAT E BANORËVE TË XHENETIT DHE XHEHENEMIT

1. إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيم.عَلَى الْأَرَائِكِ يَنْظُرُونَ .تَعْرِفُ فِي وُجُوهِهِمْ نَضْرَةَ النَّعِيمِ . "Me të vërtetë, të mirët (njerëz) do të gjenden në xhennet, e...

Hixhreti i Pejgamberit, mësime dhe këshilla (pjesa e dytë)

Ndodhia e hixhretit është një ndodhi madhështore. Për kronologjinë e sajë shpjeguam në hytbën e kaluar. Ndërsa sot do të mundohemi të nxjerrim mësimet...

TEVEKULI DHE POZITA E TIJ NË KUR’AN DHE SUNET

Teuekuli është mbështetja e sinqertë e zemrës tek Allahu, duke u afruar me gjërat e dobishme dhe duke u larguar nga gjërat e dëmshme...

Myslimani dhe kultura e të lexuarit

Leximi është mjeti më i fortë që ndihmon formimin e personalitetit të myslimanit. Leximi është një kulturë që duhet të jetë prezent te myslimani....
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,052AbonentëAbonohu

Postimet e fundit

NDARJA E VËRTETË

MOS FOL PËR…!

MEDITO