Qëndrueshmëria në Islam

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes...

VLERA E DITURISË DHE DIJETARËVE

Allahu,- xhele ue ala!,- thotë: يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ ۚ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ" Allahu do t'i lartësojë besimtarët...

POZITA E AS’HABËVE NË ISLAM – 2

Hafidh Ebu Bekr Hatib el Bagdadi rahimehullah (vdiq në vitin 463hixhri), ka thënë:" Drejtësia e sahabëve është e qartë dhe qëndrueshme, ngase Allahu i...

Formula e Lumturisë

Falenderimet I takojnë vetëm Allahut I Cili bëri lumturinë e zemrave të afruarit tek Ai dhe bëri rehatinë e shpirtrave në sexhden që bëhet...

POZITA E SAHABËVE NË ISLAM – 1

Allahu,- xhele ua ala!,- thotë:لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ . " Allahu është i kënaqur me...

Lumturia e vërtetë

Falenderimet I takojnë vetëm Allahut Zotit të botërave. Dëshmojmë se nuk ka Zot tjetër që meriton të adhurohet me të drejtë përveç Allahut, I...

OBLIGUESHMËRIA E PREZENTIMIT TË NIJETIT TË PASTËR GJATË KRYERJES SË VEPRAVE

Nëse nijeti (qëllimi) i robit të Allahut është i mirë gjatë kryerjes së veprave dhe përmes veprave synon përfitimin e kënaqësisë së Allahut dhe...

Sabri (Durimi)

Falenderimet I takojnë vetëm Allahut I Cili I ka premtuar durimtarëve shpërblimin e tyre pa masë, u ka dhënë atyre të mira në këtë...

MOS E XHELOZONI NJËRI TJETRIN

"A mos (vallë) u kanë zili njerëzve, në ato që ua ka dhuruar Allahu nga të mirat e veta? Na u kemi dhënë breznive...

Dita e Ashuras

Falenderimet i takojnë vetëm Allahut i Gjithëfuqishëm mbi robërit e Tij, i Plotëfuqishëm mbi çdo send, nuk ka pasë ndihmues në krijimin e qiejve dhe tokës,...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,113AbonentëAbonohu

Postimet e fundit