DOBITË E LËMOSHËS?

1- Lëmosha i hap dyert e Xhenetit. 2- Lëmosha është më e mira ndër veprat e mira dhe lëmosha më e mirë është ushqimi...

SUNETET E DITËS SË FITËR BAJRAMIT

Falënderimi i takon vetëm se Allahut i Cili na mundësoi që ta shijojmë ëmbëlsinë e Ramazanit dhe t’i afrohemi Ditës së Bajramit. Atë e...

Mësimi 17 – Vlera e dynjasë (1)

Pejgamberi thotë: “…përgëzoni dhe shpresoni atë që ju gëzon. Sepse vall-llahi nuk ju frikohem për varfuri, mirëpo ju frikohem të ju hapet dunjaja...

A KE DIKË TJETËR POS ALLAHUT?!

Kur të ngushtohet jeta, a ke dikë tjetër pos Allahut?! Kur të mbyllet çdo rrugë dhe të ngushtohen punët, a ke dikë tjetër pos...

Mësimi 30 – Abdesi të pastron nga gjynahet

All-llahu i Lartësaur thotë:“O besimtarë! Kur të niseni të kryeni faljen (namazin), lani fytyrat tuaja dhe duart tuaja me gjithë bërryla, kurse kokën tuaj...

DISA VEÇORI TË HAXHIT DHE KUSHTET E TIJ

O muslimanë! Haxhi është një prej shtyllave të Islamit dhe bazament i tij i fortë. Allahu, azze ue xhel, thotë: “Me të vërtetë, Faltorja e...

TREGIM NGA SHEJHU

Shejh Muhamed Hasani thotë: Në njërën nga vizitat e mia në Gjermani, erdhi një motër gjermane të pranoje islamin. I thash: e nderuar, para...

Mësimi 3 – Agjërimi vullnetarë (i shevalit)

Allahu i Lartësuar thotë:فَٱسْتَقِمْ كَمَآ أُمِرْتَ وَمَن تَابَ مَعَكَ“Prandaj qëndro i patundur në udhën e drejtë, ashtu siç je i urdhëruar. Ashtu le të...

IBADETET E MUAJIT DHUL HIXHE

Frikojuni Allahut, mos harroni se jeni duke jetuar në një botë kalimtare ku statusi i juaj në të është ai i mysafirit dhe se...

HARROJE TË DJESHMEN, AJO KALOI!!

Buzëqeshu:  nga fillimi! Harroje të djeshmen, ajo kaloi .. Jetoje të sotmen, ngase ajo është prezente .. Përkujdesu gjithmonë që nijeti...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,090AbonentëAbonohu

Postimet e fundit

KU ËSHTË FUQIA?!

HISTORIA NA MËSON

KËSHTU BËHESH I LUMTUR