SI TA SHFRYTËZOJMË MUAJIN E RAMAZANIT? – RREGULLA DHE DOBI

Na bëri hije sezona e mirësive dhe na erdhën ditët e dhuntive, mëshirës, bekimeve, pranimit të lutjeve, mbarësisë dhe shumëfishimit të të mirave,...

AGJËRIMI NË RAMAZAN – RREGULLA DHE DISPOZITA

Myslimani e ka për detyrë që t’i mësojë dispozitat e agjërimit dhe t’i pyetë dijetarët nëse për to nuk ka njohuri. Ai duhet...

PRITJA E RAMAZANIT DHE RREGULLAT E ZEKATIT – RREGULLA DHE DOBI

  Muaji Ramazan është muaj i mirësive, i bekimeve, i mëshirës, i faljes së gjynaheve dhe i çlirimit të vetes nga zjarri i Xhehenemit. Profeti,...

SUKSESI YT VARET NGA AMBICIET E TUA

Milingona, nëse ti ia vendos gishtin përpara, e ajo është duke ecur, nuk ndalet, por ajo përpiqet ta ndryshojë anën dhe të vazhdojë në...

A I KE PARË TË PËRZGJEDHURIT?

Aspak s’dyshoj se pajtohesh me mua që të kapurit për fe dhe të përqendruarit në të, duhen të jenë kërkesa dhe nevoja e çdo...

SI T’I SHLYEJ GJYNAHET E MIA?

Në vazhdim do t'i cekim disa adhurime, të lehta dhe të përditshme, mirëpo me peshë të rëndë, ngase ato i shlyejnë gjynahet dhe kjo...

MBROJE VETEN MË KËTO FJALË

- Nëse do që shejtani mos të të afrohet, thuaj kur të dalësh nga shtëpia, makina apo puna: Bismilah tevekultu ala Allahi, ve la...

KATËR GJËRA QË NUK I KE DITUR

- Katër gjëra e sëmurin trupin: 1. Të folurit e tepërt. 2. Gjumi i tepërt. 3. Të ngrënit e tepërt. 4. Marrëdhëniet e tepërta seksuale. - Katër gjëra e...

TI DHE SHEJTANI

Kur shejtani të frikëson me varfëri, ktheja se risku është i caktuar: “S’ka asnjë gjallesë në Tokë që të mos i ketë mjetet e...

SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI

Në shumë shtëpi ka sadaka të varrosura: 1. Libra dijeje, që pronari i saj ka vdekur dhe ata kanë mbetur të mbyllur në shtëpi. 2. Veshmbathje...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,201AbonentëAbonohu

Postimet e fundit