Fetva nr. 226

Pyetje:
A obligohemi të dërgojmë salavate çdo herë kur përmendet emri i Pejgamberit alejhi selam, apo një veprim i tillë është i pëlqyer e jo obligativ!?

Përgjigje:

Obligohemi t’i dërgojmë salaveteve Pejgamberit,- alejhi selam!,- sa herë që përmendet emri i tij,- salallahu alejhi ue selem!.
Gjithashtu, është vërtetuar se edhe vetë Pejgamberi,- alejhi selam!,- ka thënê:
”Është dështak (i falimentuar, i shkatërruar) personi i cili nuk më dërgon salavate kur pêrmendem unë në prezencën e tij.”
Dhe kjo aludon se obligohemi t’i dërgojmë salavate (përshêndetje) Pejgamberit,- alejhi selam!,- sa herë që përmendet emri i tij.

Burimi: Fetaua Nurun Alad Derb.
Autori: Shejh AbdulAziz ibn Bazi,- Allahu qoftë i kënaqur me tê!
Nga arabishtja: Suad B. Shabani

SHPËRNDAJE