DHJETË NETËT E FUNDIT DHE NATA E KADRIT – RREGULLA DHE...

Allahu, krijesat i dalloi ndërmjet tyre në vlerë dhe disa i ngriti në shkallë të larta karshi disa të tjerave. Nga ditët dhe...

Shkatërruesi i raporteve mes njerëzve

Misioni i Islamit është që njeriut ti krijoj raporte të mira me Krijuesin, duke synuar që shpirtin e tij ta lidh me qiellin. Kjo,...

TË ZGJEDHURA

MJETET QË NDIHMOJNË NË LARGIMIN E MËRZISË (1)

Ngushëllimi i të thyerve shpirtërisht dhe largimi i mërzisë së tyre nuk përkufizohet vetëm në të folur, po ato mund të bëhen edhe me...

KUR MËSOHEMI ME BEGATI!

Ekziston një sëmundje e heshtur që njihet me emrin “përshtatja dhe mësimi me begati”. Kjo sëmundje i ka manifestimet e saj: - Vijnë një pas një...

LLOJET E TË THYERVE SHPIRTËRISHT DHE MËNYRA SE SI TË PËRKUJDESEMI, T’I NGUSHËLLOJMË E...

Ditëve të sotme nevoja e njerëzve për fjalë mëshiruese, për ngushëllim fisnik, shërbim të mirë dhe angazhim në kryerjen e nevojave të tyre është...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Akide

FUQIZIMI I VETËDIJES SË MBIKËQYRJES HYJNORE

Vetëdija e mbikëqyrjes hyjnore është dyllojëshe: Lloji i parë: Mbikëqyrja jote kundrejt Allahut, azze ue xhel. Lloji i dytë: Mbikëqyrja e Allahut kundrejt robit të Tij,...

VLERA E FJALËS LA ILAHE IL-LALLAH

O muslimanë, Allahu i Madhëruar na porositi ta përmendim Atë në çdo kohë, pakufishëm, duke na thënë: “O besimtarë, përmendeni shpesh Allahun dhe lavdërojeni...

VLERA E BESIMIT NË FSHEHTËSINË – GAJBIN DHE KUPTIMI I TIJ

Falënderimi i takon vetëm se Allahut që na bëri musliman dhe na dalloj nga jobesimtarët. Falënderimi i takon vetëm se Allahut i Cili na...

Ahlak

MJETET QË NDIHMOJNË NË LARGIMIN E MËRZISË (2)

5.Kryerja e nevojave apo shërbimeve të njerëzve I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të!, nuk ndjente neveri të ecë me...

MJETET QË NDIHMOJNË NË LARGIMIN E MËRZISË (1)

Ngushëllimi i të thyerve shpirtërisht dhe largimi i mërzisë së tyre nuk përkufizohet vetëm në të folur, po ato mund të bëhen edhe me...

KUR MËSOHEMI ME BEGATI!

Ekziston një sëmundje e heshtur që njihet me emrin “përshtatja dhe mësimi me begati”. Kjo sëmundje i ka manifestimet e saj: - Vijnë një pas një...

Davet

MJETET QË NDIHMOJNË NË LARGIMIN E MËRZISË (1)

Ngushëllimi i të thyerve shpirtërisht dhe largimi i mërzisë së tyre nuk përkufizohet vetëm në të folur, po ato mund të bëhen edhe me...

KUR MËSOHEMI ME BEGATI!

Ekziston një sëmundje e heshtur që njihet me emrin “përshtatja dhe mësimi me begati”. Kjo sëmundje i ka manifestimet e saj: - Vijnë një pas një...

LLOJET E TË THYERVE SHPIRTËRISHT DHE MËNYRA SE SI TË PËRKUJDESEMI, T’I NGUSHËLLOJMË E...

Ditëve të sotme nevoja e njerëzve për fjalë mëshiruese, për ngushëllim fisnik, shërbim të mirë dhe angazhim në kryerjen e nevojave të tyre është...
- Advertisement -

Pyetje - Përgjigje

Fetva nr. 295

Pyetje: Disa njerëz nuk ia vejnë vëmendjen dhe bëjnë tolerime duke folur shlirë me femra të...

Fetva nr. 294

Pyetje: Studjoj dhe jam në fakultet, në disa raste iu jap selam shoqeve të klasës, selami...

Fetva nr. 293

Pyetje: Jam një njeri, i cili ka përgojuar shumë njerëz, tashmë ndjehem pishman shumë dhe i...

Fetva nr. 292

Pyetje: Babai im vdiq dhe la pas vetes së tij dy gra (ishte i martuar me...

Fetva nr. 291

Pyetje: A lejohet kryerja e haxhit nga më shumë se dy persona në të njejtin vit...

Hadith

SHENJAT E DASHURISË NDAJ TË DËRGUARIT TË ALLAHUT ALEJHI SALATU...

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Dëshmoj se nuk i takon adhurimi askujt me të...

Fikhu

DISA FJALË PËR FEMRËN

Gruaja është më e buta nga krijesat dhe më e rënda në bashkëpunim, deri në atë gradë, saqë një trëndafil e kënaq dhe një...
Dëgjoni Radio Pendimin

Të fundit

MJETET QË NDIHMOJNË NË LARGIMIN E MËRZISË (2)

5.Kryerja e nevojave apo shërbimeve të njerëzve I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të!, nuk ndjente neveri të ecë me...

MJETET QË NDIHMOJNË NË LARGIMIN E MËRZISË (1)

Ngushëllimi i të thyerve shpirtërisht dhe largimi i mërzisë së tyre nuk përkufizohet vetëm në të folur, po ato mund të bëhen edhe me...

KUR MËSOHEMI ME BEGATI!

Ekziston një sëmundje e heshtur që njihet me emrin “përshtatja dhe mësimi me begati”. Kjo sëmundje i ka manifestimet e saj: - Vijnë një pas një...

LLOJET E TË THYERVE SHPIRTËRISHT DHE MËNYRA SE SI TË PËRKUJDESEMI, T’I NGUSHËLLOJMË E...

Ditëve të sotme nevoja e njerëzve për fjalë mëshiruese, për ngushëllim fisnik, shërbim të mirë dhe angazhim në kryerjen e nevojave të tyre është...

ALLAHU THOTË: “…VËRTET QË PËRMENDJA E ALLAHUT ËSHTË MË E MADHE!”

Vërtet që përmendja e Allahut është më e madhe se çdo gjë, se çdo vepër, shpërblimi i saj është mbi çdo shpërblim. Dhe jo...

MOS FUT URREJTJE ME PYETJET E TUA

1. E pyeti njëra nga gratë shoqen e saj kur e lindi fëmijën: Çfarë të dhuroi burri me lindjen e fëmijës?! I tha: Nuk më dhuroi gjë. Sa...

SËMUNDJA E DASHALIGËSISË

Në anën tjetër, gjen njerëz që zemrat e tyre janë ngurtësuar dhe gëzohen apo qeshen me fatkeqësitë dhe dëmet që u ndodhin vëllezërve të...

LIDHSHMËRIA NË MES DHIKRIT DHE LUTJES

Kanë ardhur shumë argumente që tregojnë se dhikrit të përgjithshëm i thonë lutje. Me lutje këtu për qëllim është lutja e kërkesës. Prej argumenteve është...