SI TA PËRFITOJMË MËSHIRËN E ALLAHUT

Janë përmendur në Kuran gjashtë gjendje ku njeriu më së shumti shpresohet ta fitojë në to mëshirën e Allahut: Bindja ndaj Allahut dhe të...

MEDITIMI DHE LEXIMI I KURANIT

Kurani është fjala e Allahut, shpallja e Tij, mesazhi i Tij për krijesat dhe litari i fortë i Allahut. Kurani është udhëzim, mëshirë, dritë,...

KOMENT I SHKURTËR I SURES IHLAS, FELEK DHE NAS

- Surja Ihlas: “Ḳul huvall-llahu eḥad, All-llahuṣ-Ṣamed, lem jelid uëe lem juled, ve lem jekun lehukufuven eḥad.” (El-Ihlas: 1-4). “Thuaj: “Ai është Allahu, Një dhe i...

KOMENT I SHKURTËR I AJETUL KURSISË (TESPIH DUASË)

Allahu la ilahe il-la huvel Ḥajjul Ḳajjum. La te’hudhuhu sinetun ue la neum. Lehu ma fis-semavati ue ma fil erḍ. Men dhel-ledhi jeshfe’u indehu...

MEDITIMI DHE LEXIMI I KURANIT

Kurani është fjala e Allahut, shpallja e Tij, mesazhi i Tij për krijesat dhe litari i fortë i Allahut. Kurani është udhëzim, mëshirë, dritë,...

LEXIMI I KUR’ANIT

O ju njerëz, frikojuni Allahut dhe përkujdesuni për librin e Allahut. Allahu i Madhëruar ka thënë: “Pa dyshim, ata që lexojnë Librin e Allahut,...

A E DI SE PSE NUK NDJEN PËRULËSI KUR E LEXON...

Rrëfehet se imamit, Ahmed ibën Hanbeli, Allahu e mëshiroftë, i erdhi një lajm se një prej nxënësve të tij falet tanë natën dhe e...

Gjeografia dhe kurani

Kurani është një libër i shenjtë i cili pasqyron udhëzimet e Allahut (Zotit) për njerëzimin nëpërmjet të dërguarit të Tij të fundit, Muhammedit a.s....

NGA DOBITË E NXËNIES PËRMENDËSH TË KURANIT!!

1. Mendjes i jep çiltërsi.  2. Memorien e forcon. 3. Jep qetësi dhe stabilitet shpirtëror. 4. Dhuron lumturi dhe gëzim të...

DOBITË E LEXIMIT TË KUR’ANIT

1. Melekët luten për mëshirë dhe falje për atë që e lexon.2. I shkruhet për çdo shkronjë nga një e mirë, e ajo e...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit