DITËT E TESHRIKUT – DISPOZITA DHE DOBI

Ditët e Teshrikut, dita e njëmbëdhjetë, e dymbëdhjetë dhe e trembëdhjetë e Dhulhixhes, janë tri ditët që vijnë pas ditës së Kurban Bajramit....

BAJRAMI – RREGULLA DHE DISPOZITA

Bajrami është rit islam, në të paraqiten pamjet e nënshtrimit dhe përuljes ndaj Allahut si dhe shumë nga kuptimet shoqërore dhe shpirtërore. Në...

DITA E ARAFATIT – DISPOZITA DHE DOBI

Dita e Arafatit është një nga dhjetë ditët e vlefshme të Dhulhixhes. Është dita më e mirë e dynjasë pas ditës së Kurban...

KURBANI -DISPOZITA DHE RREGULLA

Kurban (el ud’hije – në gjuhën arabe) është emri i kafshës (deve, lopë, dele, dhi etj.), që theret në ditën e Bajramit dhe...

VEPRA TË MIRA ME RASTIN E DHJETË DITËVE TË DHULHIXHES

Namazi farz (i detyruar). Agjërimi vullnetar dhe agjërimi në ditën e Arafatit. 3.Dhënia e sadakasë. Tehlili - shqiptimi i fjalës la ilahe il-lallah (nuk...

IBADETET E MUAJIT DHUL HIXHE

Frikojuni Allahut, mos harroni se jeni duke jetuar në një botë kalimtare ku statusi i juaj në të është ai i mysafirit dhe se...

DHJETË DITËT E DHULHIXHES – DISPOZITA DHE DOBI

Allahu krijesat i dalloi ndërmjet tyre në vlerë dhe disa i ngriti në shkallë të larta karshi disa të tjerave. Nga ditët dhe...

MUAJI DHULKADE -15 RREGULLA DHE DOBI

Muaji Dhulkade është i njëmbëdhjeti me radhë në kalendarin hixhri. Është quajtur me këtë emër, sepse pushonin nga luftërat, betejat dhe luftimet (shkaku...

GJENDJA E NJERËZVE PAS RAMAZANIT

O ju musliman, ishit në muajin e mirësisë dhe begatisë, agjëronit ditën, u faleshit natën dhe u afroheshit kah Zoti i juaj me adhurime...

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

O ju musliman, frikojuni Allahut në vazhdimësi me adhurime dhe me largim nga e ndaluara. Shpëtoi ai që u kap për devotshmërinë në dynja...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit