KOMENT I SHKURTËR I SURES IHLAS, FELEK DHE NAS

0
- Surja Ihlas: “Ḳul huvall-llahu eḥad, All-llahuṣ-Ṣamed, lem jelid uëe lem juled, ve lem jekun lehukufuven eḥad.” (El-Ihlas: 1-4). “Thuaj: “Ai është Allahu, Një dhe i...

NIKAHU (MARTESA) DHE DISPOZITAT E TIJ

0
Nikahu (martesa) është natyrshmëri njerëzore dhe domosdoshmëri jetësore. Është shkak për banimin e Tokës, për ruajtjen e nderit me hallall dhe mbrojtjen e...

TË ZGJEDHURA

KRITERET DHE VËREJTJET GJATË ZGJEDHJES SË PROJEKTIT TË PËRSHTATSHËM

0
Gjatë zgjedhjes së projektit të përshtatshëm patjetër duhet të merren parasysh këto gjëra: Gjatë zgjedhjes së projektit nuk duhet të anashkalohet aspekti i ibadetit. I...

MËNYRA E ZBULIMIT TË TALENTIT DHE E ORIENTIMIT TË TIJ

0
Talenti dhe aftësitë e fëmijës mund të zbulohen nëpërmjet lojërave që fëmija anon t’i luajë. Lojërat janë të ndryshme, ka lojëra mekanike, lojëra të...

RËNDËSIA E EKZISTIMIT TË PROJEKTIT NË JETËN E NJERIUT

0
Selefi (gjeneratat e para të mira) nuk e kishte për qejfi njeriun indiferent, i cili e kalonte jetën e tij pa qëllim, pa synim...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
619NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Akide

SHKAQET DHE FAKTORËT E DËSHTIMIT TË PROJEKTEVE

0
Për ta vlerësuar një projekt si të dështuar, ai duhet patjetër t’i plotësojë shkaqet e mëposhtme ose disa nga to. Ato janë: Dëshpërimi dhe dorëzimi: Rreziku...

KRITERET DHE VËREJTJET GJATË ZGJEDHJES SË PROJEKTIT TË PËRSHTATSHËM

0
Gjatë zgjedhjes së projektit të përshtatshëm patjetër duhet të merren parasysh këto gjëra: Gjatë zgjedhjes së projektit nuk duhet të anashkalohet aspekti i ibadetit. I...

SI TA FILLOSH PROJEKTIN TËND?

0
Përcaktimi i projektit nganjëherë vjen nga rruga e meditimit, mendimit dhe shikimit, por ka mundësi të vijë edhe me konsultim apo propozim. Imam Buhariu, Allahu...

Ahlak

SHKAQET DHE FAKTORËT E DËSHTIMIT TË PROJEKTEVE

0
Për ta vlerësuar një projekt si të dështuar, ai duhet patjetër t’i plotësojë shkaqet e mëposhtme ose disa nga to. Ato janë: Dëshpërimi dhe dorëzimi: Rreziku...

KRITERET DHE VËREJTJET GJATË ZGJEDHJES SË PROJEKTIT TË PËRSHTATSHËM

0
Gjatë zgjedhjes së projektit të përshtatshëm patjetër duhet të merren parasysh këto gjëra: Gjatë zgjedhjes së projektit nuk duhet të anashkalohet aspekti i ibadetit. I...

SI TA FILLOSH PROJEKTIN TËND?

0
Përcaktimi i projektit nganjëherë vjen nga rruga e meditimit, mendimit dhe shikimit, por ka mundësi të vijë edhe me konsultim apo propozim. Imam Buhariu, Allahu...

Davet

SHKAQET DHE FAKTORËT E DËSHTIMIT TË PROJEKTEVE

0
Për ta vlerësuar një projekt si të dështuar, ai duhet patjetër t’i plotësojë shkaqet e mëposhtme ose disa nga to. Ato janë: Dëshpërimi dhe dorëzimi: Rreziku...

KRITERET DHE VËREJTJET GJATË ZGJEDHJES SË PROJEKTIT TË PËRSHTATSHËM

0
Gjatë zgjedhjes së projektit të përshtatshëm patjetër duhet të merren parasysh këto gjëra: Gjatë zgjedhjes së projektit nuk duhet të anashkalohet aspekti i ibadetit. I...

SI TA FILLOSH PROJEKTIN TËND?

0
Përcaktimi i projektit nganjëherë vjen nga rruga e meditimit, mendimit dhe shikimit, por ka mundësi të vijë edhe me konsultim apo propozim. Imam Buhariu, Allahu...
- Advertisement -

Pyetje - Përgjigje

SEXHDJA E HARRESËS (SEVI SEXHDJA) – RREGULLA DHE DISPOZITA

0
Njeriu mundohet që t’i kryejë ibadetet të plota, por ndodh nganjëherë që të gabojë...

Fetva nr. 295

0
Pyetje: Disa njerëz nuk ia vejnë vëmendjen dhe bëjnë tolerime duke folur shlirë me femra të...

Fetva nr. 294

0
Pyetje: Studjoj dhe jam në fakultet, në disa raste iu jap selam shoqeve të klasës, selami...

Fetva nr. 293

0
Pyetje: Jam një njeri, i cili ka përgojuar shumë njerëz, tashmë ndjehem pishman shumë dhe i...

Fetva nr. 292

0
Pyetje: Babai im vdiq dhe la pas vetes së tij dy gra (ishte i martuar me...

Hadith

HADITHI (HUTBE)

0
Vëllezër, i kemi përmendur burimet prej nga i marrim argumentet në fenë Islame: Kuranin, hadithin apo sunetin, ixhmanë apo konsensusin e dijetarëve islam, kijasin apo...

Fikhu

DITA E XHUMA – RREGULLA DHE DOBI

0
Allahu i dalloi krijesat ndërmjet tyre në vlerë dhe i ngriti disa në shkallë të larta karshi disa të tjerave: “Zoti yt krijon ç’të...
Dëgjoni Radio Pendimin

Të fundit

SHKAQET DHE FAKTORËT E DËSHTIMIT TË PROJEKTEVE

0
Për ta vlerësuar një projekt si të dështuar, ai duhet patjetër t’i plotësojë shkaqet e mëposhtme ose disa nga to. Ato janë: Dëshpërimi dhe dorëzimi: Rreziku...

KRITERET DHE VËREJTJET GJATË ZGJEDHJES SË PROJEKTIT TË PËRSHTATSHËM

0
Gjatë zgjedhjes së projektit të përshtatshëm patjetër duhet të merren parasysh këto gjëra: Gjatë zgjedhjes së projektit nuk duhet të anashkalohet aspekti i ibadetit. I...

SI TA FILLOSH PROJEKTIN TËND?

0
Përcaktimi i projektit nganjëherë vjen nga rruga e meditimit, mendimit dhe shikimit, por ka mundësi të vijë edhe me konsultim apo propozim. Imam Buhariu, Allahu...

MËNYRA E ZBULIMIT TË TALENTIT DHE E ORIENTIMIT TË TIJ

0
Talenti dhe aftësitë e fëmijës mund të zbulohen nëpërmjet lojërave që fëmija anon t’i luajë. Lojërat janë të ndryshme, ka lojëra mekanike, lojëra të...

RËNDËSIA E EKZISTIMIT TË PROJEKTIT NË JETËN E NJERIUT

0
Selefi (gjeneratat e para të mira) nuk e kishte për qejfi njeriun indiferent, i cili e kalonte jetën e tij pa qëllim, pa synim...

CILA ËSHTË ËNDRRA JOTE QË DËSHIRON TA REALIZOSH?

0
Një ditë u tubuan në Mesxhidil Haram (Qabe) Ibën Omeri me Abdullahun, Musabin dhe Urven, të tre djemtë e Zubejr ibën El-Avamit, Allahu qoftë...

TË KAPURIT PËR KURAN DHE SUNET

0
Falënderimi i takon vetëm se Allahut që na bëri muslimanë dhe na dalloi nga jobesimtarët. Falënderimi i takon vetëm se Allahut, i Cili na...

PËRMBAJE GJUHËN TËNDE

0
Allahu kur i përshkruan besimtarët prej robërve të Tij thotë: “Dhe kur dëgjojnë ndonjë llomotitje marrëzie, i shmangen asaj, duke thënë: “Ne kemi veprat...