KUJDES! Mos i bëj këto pesë gjëra

0
1- Mos këmbëngul në mëkat. Këmbengulja në mëkat nënkupton mos-pendimin, e pendimi nënkupton kthimin tek Allahu, e këmbëngulja nënkupton vazhdueshmërinë e ikjes nga Allahu....

DISA URTËSI DHE INFORMATA NGA STUDIME TË NDRYSHME

0
Gjumi është ilaç për ta harruar dhembjen dhe problemet dhe çdo të keqe që i ndodh njeriut. Studimet e nxjerra thonë se kur njeriu i...

Ejani të emigrojmë së bashku

0
Falënderimi dhe lavdia i qoftë Allahut, kurse përshëndetjet qofshin për Muhamedin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem. Hixhreti ose emigrimi rrjedh nga folja hexhere,...

Programi i ditës ideale në jetën e muslimanit

0
Vëlla i dashur! Zgjidh një ditë nga java apo muaji dhe shndërroje në program praktik duke e bërë atë ditë shembull ideal në respektimin...

A e llogarisni veten më të mirë se Muhamedi, alejhi selam...

0
Pse ai i cili ia hap derën e automjetit bashkëshortes së tij, llogaritet i dobët? Pse ai i cili i'a ofron bashkëshortes së tij...

ATË QË NA MËSON JETA ËSHTË THESAR I ÇMUAR

0
- Të menduarit e tepërt për të ardhmen; është vrasësi i parë i lumturisë tënde! - Gjumi i lehtë pasi të mësosh diçka të...

E FILLOI NAMAZIN NË MOSHËN SHTATËVJEÇARE!!

0
Rrëfehet se një francez, i cili e kishte pas pranuar islamin, e kishte një djalë gjashtë vjeçar. Ditën kur i mbushi të shtatat, prindi,...

Vjedhja, vepër e shëmtuar

0
Legjislacioni islam e ka lejuar fitimin e pasurisë dhe zotërimin e saj me mjete dhe mënyra të ligjshme, duke i pohuar njëkohësisht njeriut të...

MOS I MBYLL DYERT E ZEMRËS TËNDE !

0
Do të vjen një ditë nga ditët! Dhe do të takosh atë që ta mbron zemrën. Dhe që frikohet që loti mos të pikon...

Kur të humbë amaneti

0
  Kur të humbë amaneti, prite kijametin Amaneti në perceptimin e muslimanëve të hershëm nuk ka qenë vetëm në përmbyshjen e premtimeve dhe kujdesin ndaj...