I PANJOHURI DHE “I BIRI IM RA’DI”

0
Letrën time po ta lë pranë vetes sate, ashtu që të argumentosh me të, kur t’i këshillosh njerëzit. Këto ishin fjalët e fundit në letrën...

MOS I ZMADHO VËREJTJET ANËSORE

0
Gjatë pushimeve verore një organizatë më organizoi një kurs edukativ. Ishte një prej kurseve më të vizituara dhe që ngjalli interesim. Ajo që ma...

LIGJËRUESI KOKËZBULUAR

0
Kur udhëtoj për ndonjë shtet perëndimor, nuk kam nevojë ta mbuloj kokën me shaminë që te ne njihet me emrin esh-shimag. Një herë qëndroja në...

HATIBI I DOMOSDOSHMËRISË

0
Një shok imi shumë i respektuar më autorizoi ta zëvendësoja për hutben e xhumasë. Ishte hera e parë që në atë xhami do ta...

PIKËPAMJET E TUA KA MUNDËSI QË NJERËZIT TË MOS I SHOHIN...

0
Jam adaptuar që gjatë fjalimit me njerëzit, qoftë si hatib (i xhumasë), ligjërues, si folës në klasë shkollore, apo në mes të një grupi...

KËSHILLA E PAPJEKUR

0
U nisa për udhëtim. Para se të hipja në aeroplan, më telefonoi një vajzë. Pyetja e saj ishte rreth një personi të sëmurë psiqikisht,...

ME MBIKËQYRËSIN EDUKATIV

0
Në vitet e para të mësimdhënies së lëndës së Kuranit në shkollën e mesme në institutin shkencor, u befasova me nivelin e dobët të...

VAJZA E CILA MË QORTOI DHE NUK E HARROVA ASNJËHERË QORTIMIN...

0
Para se të përdorej interneti dhe rrjetet sociale, posta me letra ishte mjeti i komunikimit më i përhapur asokohe. Përgjatë kësaj periudhe, e kisha...

MËKATI I KAMATËS, SA PËRFUNDIM I KEQ!

0
Dijetari dhe hoxha i mirënjohur, Muhamed Hasani, përmend dhe thotë: Më erdhi një nxënës në qytetin Mensura të Egjiptit dhe u betua në Allahun që...

LUTJA NË QABE U BË SHKAK SHËRIMI

0
Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Para se të filloja ligjëratën time në Mekë, m’u afrua një njeri dhe më tha:             “Shejh Muhamed Hasan, të...