KUJDES! Mos i bëj këto pesë gjëra

0
1- Mos këmbëngul në mëkat. Këmbengulja në mëkat nënkupton mos-pendimin, e pendimi nënkupton kthimin tek Allahu, e këmbëngulja nënkupton vazhdueshmërinë e ikjes nga Allahu....

Lutjet e Pejgamberëve të Allahut

0
Lutja e Ademit (alejhi selam): "O Zoti ynë! Ne vetes i kemi bërë dëm; e nëse Ti nuk na falë dhe nuk na mëshiron,...

Të dua o i dërguari i Allahut

0
Të dua o i dërguari i Allahut, sepse Allahu të do dhe unë gjithashtu të dua. Të dua o i dërguari i Allahut, sepse dashuria...

Pyete veten tënde a je njëmend i udhëzuar

0
Atëherë, a e falë namazin e sabahut me xhematë në xhami çdo ditë? Dije vëlla, se përkujdesja për namazin e sabahut me xhematë ka...

Programi i ditës ideale në jetën e muslimanit

0
Vëlla i dashur! Zgjidh një ditë nga java apo muaji dhe shndërroje në program praktik duke e bërë atë ditë shembull ideal në respektimin...

A e llogarisni veten më të mirë se Muhamedi, alejhi selam...

0
Pse ai i cili ia hap derën e automjetit bashkëshortes së tij, llogaritet i dobët? Pse ai i cili i'a ofron bashkëshortes së tij...

Vjedhja, vepër e shëmtuar

0
Legjislacioni islam e ka lejuar fitimin e pasurisë dhe zotërimin e saj me mjete dhe mënyra të ligjshme, duke i pohuar njëkohësisht njeriut të...

Kur të humbë amaneti

0
  Kur të humbë amaneti, prite kijametin Amaneti në perceptimin e muslimanëve të hershëm nuk ka qenë vetëm në përmbyshjen e premtimeve dhe kujdesin ndaj...

Shtatë metoda për ruajtjen e namazit

0
1. Largimi nga mëkatet sa të kesh mundësi, dhe përpjekja për të mos rënë në ato; e nëse të godet një gjendje e tillë...

Kur të humbë amaneti, prite kijametin

0
Amaneti në perceptimin e muslimanëve të hershëm nuk ka qenë vetëm në përmby- shjen e premtimeve dhe kujdesin ndaj pasu- risë së lënë si...