Dita e Kiametit (HUTBE)

Pas shenjave të mëdha të Kiametit, vjen edhe vetë Kiameti. Kiameti i ka disa stacione, bie fjala, Berzahu, përkatësisht jeta e varrezave, prej kur të...

Kur do të ndalesh? (HUTBE)

Kur do të ndalesh, apo kur do të arrish shkallën që do të pushosh e nuk do të bësh më vepra të mira? Imam Ahmedin...

NAMAZI NË KURAN (HUTBE)

Namazi është përmendur në Kuran mbi gjashtëdhjetë herë. Normalisht se urdhri për namaz “faleni namazin!” nuk ka ardhur vetëm kështu si urdhër, porse sigurisht...

Ixhma-ja apo konsensusi i dijetarëve (HUTBE)

Pasi i kemi përmendur burimet e argumenteve islame; Kuranin dhe Hadithin, radhën e ka ixhmaja apo konsensusi i dijetarëve. Ixhmaja do të thotë: kur dijetarët...

HADITHI (HUTBE)

Vëllezër, i kemi përmendur burimet prej nga i marrim argumentet në fenë Islame: Kuranin, hadithin apo sunetin, ixhmanë apo konsensusin e dijetarëve islam, kijasin apo...

PUNËT E PARA NË MEDINË (HUTBE)

Në kohën mekase besimtarët kishin shumë vështirësi për ta mbajtur fenë Islame. Kushdo që mundohej ta shfaq fenë haptazi, torturohej e ndoshta edhe vritej. Adhurimi...

ÇFARË MBJELLIM E KORRIM (HUTBE)

Një thënie që shpesh e themi apo e dëgjojmë është kjo thënie: Çfarë mbjellim do ta korrim. Dhe kjo vlen për të dy botët;...

BORXHI BILALIT (ALLAHU QOFTË I KËNAQUR PREJ TIJ) [HUTBE]

Abdullah Heuzeniu tregon: Kur e takova Bilalin, muezinin e të Dërguarit të Allahut ﷺ , në Haleb (qytet në Siri), e pyeta: O Bilal,...

LIDHJA ME ALLAHUN DHE LIDHJA ME NJERËZIT (HUTBE)

Islami ka ardhur që ta përmirësojë jetën e njeriut një dynja dhe në ahiret. Ka ardhur që t’i përmirësojë lidhjet tona me Allahun dhe lidhjet...

Takimi i parë i tij me Muhamedin ﷺ (Hadithi i Abdullah...

Abdullah ibn Selami tregon: Kur erdhi i Dërguari i Allahut ﷺ  në Medinë, njerëzit shpejtuan kah ai dhe thoshin: I Dërguari i Allahut ka...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit