TI JE NË BEGATI DHE PO HARRON

Shiko se kush është poshtë teje në trup, në pamje, në pasuri, në punë dhe familje, që të mësosh se ti je mbi mijëra...

KUJDES SE ÇFARË PO NDODH PËRRETH TEJE

Përkujdesja është fillimi i lidhjes. Xhelozia është fillimi i dashurisë. Miqësia është fillimi i kënaqësisë. Shkujdesja është fillimi i tradhtisë. Largimi është fillimi i urrejtjes. Ji i vetëdijshëm se...

DISA GABIME QË VEPROHEN GJATË RAMAZANIT

1. Braktisja e lutjes para namazit të akshamit. 2. Vonimi i iftarit derisa të kryhet ezani (prej sunetit është përshpejtimi i tij). 3. Falja e namazit...

JETA I SHËMBËLLEN LULES

Jeta është si lulja. Kur e nuhat aromën e saj, nga era e saj e mrekullueshme kalon në iluzione. Kurse kur të gjakos ferra e saj,...

 VEPRA TË MIRA NË RAMAZAN

Namazi farz (i detyruar). Agjërimi i Ramazanit. Namazi i teravive. Përshpejtimi i iftarit. Vonimi i syfyrit. Shqiptimi i fjalës: “Subhane Melikil-Kuddus (I Lartësuar...

AGJËRIMI NË RAMAZAN – RREGULLA DHE DISPOZITA

Myslimani e ka për detyrë që t’i mësojë dispozitat e agjërimit dhe t’i pyetë dijetarët nëse për to nuk ka njohuri. Ai duhet...

PRITJA E RAMAZANIT DHE RREGULLAT E ZEKATIT – RREGULLA DHE DOBI

  Muaji Ramazan është muaj i mirësive, i bekimeve, i mëshirës, i faljes së gjynaheve dhe i çlirimit të vetes nga zjarri i Xhehenemit. Profeti,...

KËTO FJALË IA VLEN PËR T’I LEXUAR

Gruaja thotë: “Pasi kaluan 18 vjet martesë me burrin dhe brenda gjithë kësaj periudhe gatimi të ushqimit për familjen, në fund e përgatita darkën...

KUJDES SE KUJT PO IA DHURON GJËRAT MË TË SHTRENJTA

Mos ia dhuro zemrën atij që zemër nuk ka, sepse ai përfundimisht do të të nënçmojë. Mos ia dhuro fjalët e tua atij që lexim nuk...

SUKSESI YT VARET NGA AMBICIET E TUA

Milingona, nëse ti ia vendos gishtin përpara, e ajo është duke ecur, nuk ndalet, por ajo përpiqet ta ndryshojë anën dhe të vazhdojë në...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,130AbonentëAbonohu

Postimet e fundit