BUZËQESHU!

Buzëqeshu kur ulesh me familjen tënde, ka njerëz që shpresojnë të kenë familje.

Buzëqeshu kur shkon në punë, plot nga njerëzit kërkojnë punë.

Buzëqeshu se je shëndoshë e mirë, të sëmurit e japin pasurinë që të shërohen.

Buzëqeshu sa je i gjallë dhe furnizohesh, të vdekurit e shpresojnë jetën, që të punojnë vepra të mira.

Buzëqeshu se ke Zot, që i lutesh dhe e adhuron atë, ka nga njerëzit që i bien në sexhde lopës.

Buzëqeshu se je ti… ai je ti… tjetri shpreson të jetë si  ti.

Buzëqeshu edhe atë vazhdimisht, falënderoje Allahun dhe përhape kulturën e të buzëqeshurit në rrethin tënd.

O Zoti im, Ty të takon falënderimi ashtu si e meriton Madhëria Jote dhe Sundimi Yt.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

SHPËRNDAJE