FAKTE SHKENCORE NË KURAN (2)

Fakte shkencore nga fusha e biogjeografisë (biologjisë) Biogjeografia është disiplinë shkencore që e studion shtresën e biosferës, përkatësisht botën bimore dhe shtazore, shpërndarjen e...

Shkrimi i Kuranit në mënyrën më të përsosur

  Gjatë jetës së Uthmanit, Allahu qoftë i kënaqur me të, shkrimi i Kuranit ishte ai shkrim që pati fatin të shpërndahet shumë. U...

FAKTE SHKENCORE NË KURAN (3)

Astronomia është shkencë që merret me vrojtimin dhe shpjegimin e dukurive që ndodhin në hapësirën kozmike d.m.th. jashtë planetit Tokë. Ajo studion prejardhjen, zhvillimin,...

MEDITIMI DHE LEXIMI I KURANIT – RREGULLA DHE DOBI

Kurani është fjala e Allahut, shpallja e Tij, mesazhi i Tij për krijesat dhe litari i fortë i Allahut. Kurani është udhëzim, mëshirë, dritë,...

FAKTE SHKENCORE NË KURAN (1)

Kurani ka shumë ajete që na tregojnë për veçorit shkencore, të cilat e vërtetojnë se Kurani është me të vërtetë libër i shenjt. Prej...

KURANI DHE SHKENCA

Në Kuran vazhdimisht përsëritet thirrja drejtuar besimtarëve për të kërkuar dituri. Në të njëjtën kohë aty paraqiten një mori observimesh për shumë fenomene si...

MJEDISI SIPAS SHKENCËS DHE KURAN – it

Mjedisi ku ne jetojmë dhe zhvillojmë veprimtarin tonë, është mjaft e rëndësishme, mirëpo fatkeqësisht është shumë i ndotur. Faktori kryesor i ndotjes është vetë...

Çfarë thotë Kurani për dëshmitarin?

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!"Dhe kur morëm zotimin tuaj që të mos derdhni gjakun tuaj, të mos dëboni veten tuaj nga vendi juaj,...

Devotshmëria dhe Ligësia

Devotshmëria dhe Ligësia Përshkrim: Një thirrje nga Allahu për njerëzimin që të ngrënë nga gjërat e pastërta të cilat i ka krijuar Ai dhe...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit