Fetva nr. 273

Pyetja:Hoxhë i nderuar! Ne kemi një shërbtore në shtëpinë tonë dhe nëse duam të kryejmë haxhin, umren apo të udhëtojmë në ndonjë vend. Duam...

Fetva nr. 272

Pyetje:A është i saktë Haxhi i gruas nëse ajo e kryen atë pa mahrem (shoqërues legjitim sipas islamit) si dhe a mund të konsiderohet...

Fetva nr. 271

Pyetje:Shejh i nderuar!Një grua nga Sebe’ (një qytet në Jemen) i është afruar mosha e pleqërisë, njihet për devotshmëri e dëshiron të kryej Haxhin...

Fetva nr. 270

Pyetje:Hoxhë i nderuar! Një person nuk ka agjëruar Ramazanin përshkak të fitimit të kafshatës së gojës për familjen e tij, si qëndron kjo punë...

Fetva nr. 269

Pyetje: Nëse agjëruesi pjesën më të madhe të ditës e kalon duke pushuar shkaku i urisë dhe etjes që e kaplon, a ndikon kjo...

Fetva nr. 268

Pyetje:A prishet agjërimi nëse marrim injeksion anastezik në trup (injekcione për mpirje), si dhe gjaku i cili rrjedhë si pasojë e nxjerrjes së dhëmbit?!...

Fetva nr. 267

Pyetja:Cila është koha e përfundimit të Itikafit?Si dhe, a bëhet kjo pas perëndimi të Diellit në natën e Bajramit apo pas namazit sabahut në...

Fetva nr. 266

Pyetja:A është patjetër që muslimani të agjërojë 6 ditët e Shevalit rradhazi apo të zgjedh cilën dëshiron ai 6 ditë nga i tërë muaji...

Fetva nr. 265

Pyetja:A lejohet që muslimani të betohet në diçka tjetër jashta Allahut ,- azze vexhel!? Përgjigja: Betimi jo në Allahun,- xhele veala!,- është njësoj sikur...

Fetva nr. 264

Pyetja:Cila është dispozita e marrjes së pilulave (kokrrave), të cilat nëse përdoren ia ndalojnë menstruacionet motrës muslimane, pra në mënyrë që edhe ajo të...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit