NJIHE FENË TËNDE – 6

0
1. Cilat janë shkallët e Fesë Islame? 1. a. Islami. b. Imani. c. Ihsani. 2. Cilat janë tri duatê e pranuara tek Allahu?...

NJIHE FENË TËNDE – 5

0
1. Cila ishte nëna e Hasanit dhe Husejnit (djemve të Aliut)? 1. Fatimja,- Allahu qoftë i kënaqur me të. 2. Kush është kulminacioni i...

NJIHE FENÉ TËNDE – 4

0
1. Në cilin vit u obligua kryerja e Haxhit? 1. Haxhi u obligua në vitin 9 Hixhrij. 2. Sa dyer i ka Xhehenemi?...

Njihu me fenë tënde – 3

0
1. Kush ishte i pari i cili e pranoi Islamin nga ana e Ensarëve ? 1. Ai i cili e pranoi Islamin nga ana...

Njihu me fenë tënde – 2

0
1. Kush e ndërtoi xhaminë përreth Qabes? 1. Xhaminë e ndërtoi Omer Ibn Hatabi, kurse e plotësoi (vazhdoi, përfundoi) Othman Ibn Afani – All-llahu...

Njihu me fenë tënde – 1

0
1. Sa është numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’an? 1  Numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’anin famëlartë është gjithsej 114. 2. Cila...

Çka mësova

0
Mësimin që merr njeriu nga jeta Nga mësimi metodologjik mësova që hoxha im të mos jetë libri, se dija nuk merret pa memorizim,...

E meta e diturisë

0
E meta e diturisë Urtësia nga një kolos i madh Ibën Tejmiu, rahimehullah, thotë: آفة العلم الكبر وآفة العبادة الرياء “E meta e...

Dallimi mes zuhdit dhe ver’i-t

0
Margaritarë nga kolosi islam Ibën Kajimi, Allahu e pastë mëshiruar Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, thotë: والفرق بينه وبين الورع: أن الزهد ترك مالا...

Ku qëndron gëzimi dhe lumturia

0
Ku qëndron gëzimi dhe lumturia Për ata që e hulumtojnë gëzimin dhe lumturinë... فَإِنَّ اللَّذَّةَ وَالْفَرْحَةَ وَالسُّرُورَ وَطِيبَ الْوَقْتِ وَالنَّعِيمَ الَّذِي لَا يُمْكِنُ...