KUJDES! Mos i bëj këto pesë gjëra

0
1- Mos këmbëngul në mëkat. Këmbengulja në mëkat nënkupton mos-pendimin, e pendimi nënkupton kthimin tek Allahu, e këmbëngulja nënkupton vazhdueshmërinë e ikjes nga Allahu....

DISA URTËSI DHE INFORMATA NGA STUDIME TË NDRYSHME

0
Gjumi është ilaç për ta harruar dhembjen dhe problemet dhe çdo të keqe që i ndodh njeriut. Studimet e nxjerra thonë se kur njeriu i...

Ejani të emigrojmë së bashku

0
Falënderimi dhe lavdia i qoftë Allahut, kurse përshëndetjet qofshin për Muhamedin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem. Hixhreti ose emigrimi rrjedh nga folja hexhere,...

SUKSESI YT VARET NGA AMBICIET E TUA!

0
Milingona, nëse ti ia vendos gishtin përpara, e ajo është duke ecur, nuk ndalet! Po ajo, përpiqet ta ndryshon anën dhe të vazhdon në...

E FILLOI NAMAZIN NË MOSHËN SHTATËVJEÇARE!!

0
Rrëfehet se një francez, i cili e kishte pas pranuar islamin, e kishte një djalë gjashtë vjeçar. Ditën kur i mbushi të shtatat, prindi,...

PREJ CILËSIVE SË GRUAS SË NDERSHME

0
Gruaja e ndershme është prej dhuntive të Allahut ndaj njeriut. Na ka sqaruar i dërguari yne Muhamedi alejhi selam se në cfarë baza duhet zgjedhur...

Pyete veten tënde a je njëmend i udhëzuar

0
Atëherë, a e falë namazin e sabahut me xhematë në xhami çdo ditë? Dije vëlla, se përkujdesja për namazin e sabahut me xhematë ka...

ATA QË HESHTIN, HESHTIN ME ARSYE!

0
Çdo i heshtur s’do të thotë që është i pamundshëm të kundërshton! Ka prej tyre që heshtin që mos t’i lëndojnë të tjerët. Ka...

Programi i ditës ideale në jetën e muslimanit

0
Vëlla i dashur! Zgjidh një ditë nga java apo muaji dhe shndërroje në program praktik duke e bërë atë ditë shembull ideal në respektimin...

A e llogarisni veten më të mirë se Muhamedi, alejhi selam...

0
Pse ai i cili ia hap derën e automjetit bashkëshortes së tij, llogaritet i dobët? Pse ai i cili i'a ofron bashkëshortes së tij...