PASHA ALLAHUN, SI MË KE HARRUAR?!

Isha duke ecur rrugës dhe papritmas m’u paraqit një njeri, filloi të më përqafojë e të më puthë dhe më tha: “A nuk të...

URTËSIA E PROFESORIT: SI TA JETOSH JETËN TËNDE?

Në shtëpinë e profesorit të vjetër u takuan studentët që kishin pas diplomuar shumë vite më parë dhe i kishin pas braktisur karriget e...

PYETJET E NJË ATESITE DHE PËRGJIGJET E IMAM EBU HANIFES

Një njeri erdhi tek imam Ebu Hanife, Allahu e mëshiroftë!, dhe i tha: - O ti imam, a e ke parë Zotin tënd? Imami iu përgjigj: -...

SHOKËT QË NUK TË DUAN PËR INTERES

Në të kaluarën ishte një djalë me pasuri të madhe. Prindi tij ishte tregtar i diamanteve dhe perlave, kurse ai në mesin e shokëve...

HARROI SE I BIRI ISHTE I VDEKUR

E lajmëruan prindin nga spitali se fëmija i tij i porsalindur ka ndërruar jetë dhe se duhet të shkojë sa më shpejt e ta...

NJIHE PERSONALITETIN TËND NËPËRMJET KËTIJ TREGIMI

Ishte një njeri i cili merrej me peshkim, e si zakon e kishte që të peshkojë natën. Por një mëngjes, në kohën e agimit...

ISLAMI ËSHTË VEPËR, E JO VETËM FJALË

Imami dha selam dhe e përfundoi namazin e akshamit. Ishte imam në njërën nga xhamitë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Menjëherë pas namazit...

I HUMBUR ËSHTË AI QË E HARRON ALLAHUN

Dr. Aid el Karni, Allahu e ruajttë!, rrëfen dhe thotë: Para disa vitesh udhëtova prej Riadit (kryeqyteti i Arabisë Saudite) për në qytetin e Damamit...

SA VJEÇ JE?

Rrëfehet për një njeri se ishte simpatizues i udhëtimeve dhe i dhënë pas dëfrimeve. Një ditë prej ditëve, ndodhi që të vizitojë një prej...

DIJETARI QË I PASTROI TUALETET E XHAMISË

Dijetari Dr. Sharavi, Allahu e mëshiroftë!, ishte duke mbajtur ligjëratë dhe gjatë ligjëratës dëgjuesit dhe xhemati filluan të mahniten nga fjalët e tij, derisa...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit