TË PRIVUARIT.. KUSH JANË ATA?!

0
Plot nga njerëzit mendojnë se privimi nga pasuria, dhe mos posedimi i makinave dhe i vilave luksoze, është privimi më i rëndë, por çështja...

ILAÇI I BRENGAVE DHE I PIKËLLIMIT!!

0
Dijetari Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajt, thotë: “Merrni nga unë këto dy këshilla, të cilat nuk dua t’i ruaj vetëm se për...

DUA TË BËHEM SAHABIJ

0
Gjatë një ore mësimore, mësuesi pyet nxënësit: “Çka dëshironi të bëheni në të ardhmen?” Dëshirat e nxënësve ishin të ndryshme, disa thonin mjek, pilot,...

POROSI PËR ÇDO NJERI QË E DO NËNËN E VET

0
Kur ishe njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e falënderoje me të qarë gjatë natës. Kur ishe dyvjeçar, ajo të ushtroi...

DY CILËSITË!!

0
Kush i posedon këto dy cilësi, Allahu e donë: Devotshmërinë dhe moralin e mirë! Kush i posedon këto dy cilësi, njerëzit e donë: Bërja...

RRËFIMI I GURIT DHE THESARIT!!

0
Nëna, pas përfundimit të një muaji martese, e buzëqeshur i thotë gruas së djalit të saj: Për një muaj arrite që të birin tim...

A E DI KUR DUHET TË QASH PËR VETVETEN?!

0
Kur e sheh një të keqe dhe nuk e largon dhe kur e sheh një të mirë dhe e mohon.. qaj për vetveten!! Kur...

RREGULLAT E VESHJES

0
  1. Është e ndaluar për mashkullin të veshë rroba të mëndafshta dhe të stoliset me ar, duke u bazuar në hadithin e...

MOTËR STUDENTE

0
Vendos para vetes një copë letër, dhe asnjëherë mos e neglizho pavarësisht si rrjedhin gjërat, ajo është portë e qetësisë, rëhatisë dhe lumturisë… Namazi....

HAPE ZEMRËN TËNDE PËR KURANIN

0
Kur pikëllohesh dhe nuk e di shkakun.. ji i sigurt se zemra të qan për Kuranin! Kurani.. të ruan nga sprovat dhe nga sëmundjet....