Bëhu prej banorëve të xhenetit

0
Biseda më e bukur për besimtarin është biseda rreth xhenetit. Xheneti është vendi i të devotshmëve, është lumturia e zemrave të njerëzve të mirë,...

Besimi i drejtë në Librat, dhe dobitë e besimit në to!

0
Për cilat libra bëhet fjalë këtu? Këtu kemi për qëllim librat të cilat Allahu,- xhele veala!,- ia ka zbritur të dërguarve të Tij, si...

Kur lëmosha bëhet publike

0
Transmeton Xheriri, i cili thotë ishim duke qëndruar me Pejgamberin në mes të ditës dhe erdhën disa njerëz të zbathur të zhveshur , me...

OBLIGUESHMËRIA E PREZENTIMIT TË NIJETIT TË PASTËR GJATË KRYERJES SË VEPRAVE

0
Nëse nijeti (qëllimi) i robit të Allahut është i mirë gjatë kryerjes së veprave dhe përmes veprave synon përfitimin e kënaqësisë së Allahut dhe...

Shkatërruesi i raporteve mes njerëzve

0
Misioni i Islamit është që njeriut ti krijoj raporte të mira me Krijuesin, duke synuar që shpirtin e tij ta lidh me qiellin. Kjo,...

SHPIFJA PËR BURRAT DHE GRATË E NDERSHME

0
وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ.إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِنْ بَعْدِ...

POZITA E AS’HABËVE NË ISLAM – 2

0
Hafidh Ebu Bekr Hatib el Bagdadi rahimehullah (vdiq në vitin 463hixhri), ka thënë:" Drejtësia e sahabëve është e qartë dhe qëndrueshme, ngase Allahu i...

MOS E ANGAZHO VETEN ME T’METAT E TË TJERËVE

0
إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۚ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ."Ata që duan të...

TËRHEQJA E VËREJTJES NGA BARTJA E FJALËVE

0
وَلَا تُطِعْ كُلَّ حَلَّافٍ مَهِينٍ.هَمَّازٍ مَشَّاءٍ بِنَمِيمٍ."Dhe mos ju përul ti atyre që betohen (rrejshëm), e që janë të poshtër, lajkatarit dhe atë që...

Çelësat e begative

0
Allahu është Ai i Cili na dhuroi neve shumë begati dhe shumë të mira. Begati të cilat nuk kemi mundësi ti numërojmë. Begati të...