DISA NJOHURI RRETH GRUAS

-Thuhet se tek gruaja janë tri bukuri:

1. Bukuri që nuk e sheh vetëm se zemra e burrit.

2. Bukuri që e shohin sytë dhe nuk e ndjejnë zemrat.

3. Bukuri, e cila pakësohet apo shtohet, sipas përkujdesjes së gruas për zbukurimin e saj dhe për mirëmbajtjen e vetes së saj!

– Zemrat e grave janë tri:

1. Zemër e cila e synon zemrën e burrit.

2. Zemër e cila e synon xhepin e burrit.

3. Zemër e cila është e hapur për çdo burrë.

– Kurse mendja e grave është katër:

1. Mendje e cila logjikon dhe punon.

2. Mendje e cila logjikon po nuk punon.

3. Mendje e cila punon pa logjikuar.

4. Mendje e cila nuk punon dhe nuk logjikon.

– Një grua e moshuar në moshë, e cila në pamje dukej e re dhe e bukur si të ishte në moshë të re, u pyet se çfarë preparate për zbukurim përdor?!

U përgjigj: Për buzët e mia e përdori të vërtetën dhe të drejtën.

Për zërin tim e përdori namazin.

Për sytë e mi e përdori mëshirën dhe afërsinë.

Për duart e mia e përdori bamirësinë.

Për këmbët e mia qëndrueshmërinë në fe.

Për zemrën time: dashurinë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU