Fetva nr. 277

Pyetja:A lejohet ti bëhet rukje qafirit (jobesimtarit), si dhe a bie kjo në kundërshtim me fjalën e Allahut,- xhele veala!,- ku thotë:“Dhe kemi zbritur...

Fetva nr. 226

Pyetje:A obligohemi të dërgojmë salavate çdo herë kur përmendet emri i Pejgamberit alejhi selam, apo një veprim i tillë është i pëlqyer e jo...

Fetva nr. 56

Pyetje:Cila është dispozita e daljes në protesta, nëse shteti e lejon daljen në protesta apo ligji i shteti lejon protestat.Si dhe, ai i cili...

Fetva nr. 295

Pyetje: Disa njerëz nuk ia vejnë vëmendjen dhe bëjnë tolerime duke folur shlirë me femra të huaja. P.Sh. Një njeri (shoku i burrit) vjen e viziton...

NJIHE FENÊ TËNDE – 21

1. Kush ishin sahabët të cilët pejgamberi alejhi selam i dërgoi dhe urdhëroi që t'i rrënonin idhujt më të mëdhenjë të Kurejshitëve!?1. - 1....

Fetva nr. 287

Pyetje: Këtu tek ne në Britani tubohen në shkollë burra dhe gra, të ftuar në mbledhjen e prindërve në lidhje me fëmijët e tyre...

Fetva nr. 1

Pyetje: Cili është gjykimi i sheriatit islam mbi festimin e ditëlindjes së Pejgamberit salallahu alejhi ve selem!? Përgjigje: Së pari: Dita e lindjes së...

Fetva nr. 148

Pyetje:Pas kryerjes së nevojës (urinës), filloj marrjen e abdesit dhe bëhem gati për faljen e namazit.Mirëpo, çdoherë gjatë marrjes së abdesit mu më rrjedh...

Fetva nr. 130

Pyetje:Me çka pëlqehet të merret njeriu (haxhiu) në ditën e Arafatit? Përgjigje:Njeriu apo haxhiu pëlqehet të bëjë sa më shumë dua (lutje).Muhamedi,-...

Fetva nr. 210

Pyetje: I nderuari Hoxhë!A lejohet kryerja e mardhënieve seksuale gjatë periudhës së shtatëzanisë?! Përgjigje: Po, kryerja e mardhënieve seksuale gjatë periudhës së...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,113AbonentëAbonohu

Postimet e fundit