SHPIRTI MË NXITË DREJT GJYNAHEVE, MË KËSHILLO!

U nis një njeri drejt Ibrahim Ed’hemit, Allahu e mëshiroftë!, dhe i tha: - O shejh, shpirti më nxitë kah gjynahet. Më këshillo me ndonjë...

KËSHILLA TË MREKULLUESHME

1. Zgjohu në mëngjes dhe ti ji i lumtur. 2. Përkujdesu që buzëqeshja të jetë prezente në fytyrën tënde. 3. Bëhu i pari që i përshëndet...

PYETJET E NJË ATEISTI DHE PËRGJIGJET E IMAM EBU HANIFES

Një njeri erdhi tek imam Ebu Hanife, Allahu e mëshiroftë!, dhe i tha: - O ti imam, a e ke parë Zotin tënd? Imami iu përgjigj: -...

PASHA ALLAHUN, SI MË KE HARRUAR?!

Isha duke ecur rrugës dhe papritmas m’u paraqit një njeri, filloi të më përqafojë e të më puthë dhe më tha: “A nuk të...

GJYSHE, ÇKA ËSHTË KURANI?

- Gjyshe, çka është Kurani? - Ah, biri im, kjo pyetje nuk është e lehtë për t’u përgjigjur. - Shiko, biri im, kur e kemi blerë...

ÇDO PERSON NË BRENDËSI E KA TREGIMIN E VET TË PIKËLLIMIT

Çdo person, thellë në brendësi, e ka tregimin e vet të pikëllimit. Person, që në brendësi ka gjynah e nga ai do të pendohet. Person, që...

TË MBROJTURIT E SUNETIT NGA ATA QË E FYEJNË

O muslimanë, nga esenca e besimtarëve dhe dijetarëve të hadithit dhe sunetit, mbrojtësve të fesë dhe bartësit e saj, të cilët e morën rrugën...

ALLAHU NA RUAJTTË NGA SHERRI I TYRE

Allahu na ruajttë nga sherri i: Gjuhë mjaltit, por i cili në realitet është gjarpër. Bartësit të fjalëve, i cili i përvëlon njerëzit me bartjen e...

LUMTURIA

Lumturia gjithnjë duket e vogël kur e posedon në duart e tua, mirëpo kur e lë të ikën, menjëherë e kupton se sa...

DHEMBJA

Jo çdo gjë që është në zemër rrëfehet! Po të kishte qenë dynjaja e lehtë, Allahu nuk do ta bënte shpërblimin e durimtarëve...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit