DIJETARI QË I PASTROI TUALETET E XHAMISË

Dijetari Dr. Sharavi, Allahu e mëshiroftë, ishte duke mbajtur ligjëratë, dhe gjatë ligjëratës, dëgjuesit dhe xhemati filluan të mahniten nga fjalët e tij, derisa...

PLANI I DHJETËDITËSHIT TË DHUL-HIXHES

Muslimani duhet të shfrytëzojë në maksimum rastet për të bërë adhurime dhe punë të mira, e sidomos në këto dhjetë ditë të këtij muaji...

DHJETË DITËT E DHULHIXHES DHE RREGULLAT E KURBANIT

Vlera e 10 ditëve të Dhul-Hixhes  Allahu i Madhëruar në suren El-Fexhr betohet: “Pasha Agimin! Pasha dhjetë netët! Pasha çiftin dhe pasha tekun!”. Në komentim...

EMRAT E GRAVE TË PEJGAMBERIT, LAVDIA DHE PAQJA E ALLAHUT QOFSHIN...

1. Hatixhe, e bija e Huvejlidit, Allahu qoftë i kënaqur me të. 2. Seuda, e bija e Zumah, Allahu qoftë i kënaqur me të....

PËRGATITJA PËR HAXH

Këto ditë të bekuara muslimanët përgatiten për udhëtim kah Qabeja për ta kryer Haxhin, disa prej tyre Haxhin e detyruar (Haxhin e Islamit) e...

HAXHILLËKUN E BËN AI QË DO, E JO QË KA PARA

Pasi Allahu na krijoi dhe udhëzoi, bëri në zemrat tona dëshirën për të vizituar vendin më të shenjtë dhe qendrën e kësaj Toke, Qabenë,...

RREGULLA ME RËNDËSI LIDHUR ME SAFET

Radhitja e safeve Pyetje: ?farë rëndësie ka radhitja e safeve për namaz? Përgjigje: Radhitja e safeve dhe drejtimi i tyre gjithashtu kanë rëndësi të madhe në faljen...

Mësimi 21 – Vlera e diturisë (1)

Allahu i Lartësuar thotë:“Allahu dëshmon, e po ashtu edhe engjëjt, edhe njerëzit e dijes, se nuk ka zot tjetër që meriton të adhurohet përveç...

Mësimi 4 – Degët e imanit

Allahu i Lartësuar thotë:لَّيْسَ ٱلْبِرَّ أَن تُوَلُّواْ وُجُوهَكُمْ قِبَلَ ٱلْمَشْرِقِ وَٱلْمَغْرِبِ وَلَـٰكِنَّ ٱلْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِٱللَّهِ وَٱلْيَوْمِ ٱلآخِرِ وَٱلْمَلاۤئِكَةِ وَٱلْكِتَابِ وَٱلنَّبِيِّينَ وَآتَى ٱلْمَالَ عَلَىٰ...

SHKAQET E ZBRITJES SË BEREQETIT

Njeriu në këtë botë shumë lakmon që t’i shtohet në kohë, në jetë, në pasuri, në fëmijë dhe në të gjitha gjërat e dashura...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,052AbonentëAbonohu

Postimet e fundit