KUPTIMI I KONCEPTIT TË ADHURIMIT NË ISLAM

Allahu është Pasaniku dhe nuk ka nevojë për krijesat tij, e as për adhurimet dhe nënshtrimet e tyre! Atij nuk i bën dobi nënshtrimi...

PËRGATITJA PËR HAXH

Frikojuni Allahut me frikërespekt të vërtetë, adhuroni Atë me përkushtim të sinqertë duke qenë në fenë e pastër, faleni namazin jepeni zeqatin se kjo...

DISA VEÇORI TË HAXHIT DHE KUSHTET E SAJ

O ju muslimanë, Haxhi është një prej shtyllave të Islamit dhe bazament i tij i fortë. Allahu, azze ue xhel, thotë: "Me të vërtetë, Faltorja...

IBADETET E MUAJIT DHUL HIXHE

O ju musliman, Frikojuni Allahut, mos harroni se jeni duke jetuar në një botë kalimtare ku statusi i juaj në të është ai i mysafirit...

KURBANI -DISPOZITA DHE RREGULLA  

Kurban (el ud’hije – në gjuhën arabe) është emri i kafshës (deve, lopë, dele, dhi etj.), që theret në ditën e Bajramit dhe...

VEPRA TË MIRA ME RASTIN E DHJETË DITËVE TË DHULHIXHES

Namazi farz (i detyruar). Agjërimi vullnetar dhe agjërimi në ditën e Arafatit. 3.Dhënia e sadakasë. Tehlili - shqiptimi i fjalës la ilahe il-lallah (nuk...

DHJETË DITËT E DHULHIXHES 

Allahu krijesat i dalloi ndërmjet tyre në vlerë dhe disa i ngriti në shkallë të larta karshi disa të tjerave. Nga ditët dhe...

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË, POR NE NUK DIMË SE SI TA...

Lumturia gjithmonë nuk vjen, vetëm se me prezencën e dashurisë. Po ajo nganjëherë vjen me buzëqeshjen e nënës apo me shikimin e ëmbël që ta...

I ÇMENDUR ËSHTË AI QË MENDON SE NJERËZIT NUK FLASIN PËR...

Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë, thoshte: “Kush mendon se do të shpëtojë nga fjalët e njerëzve, ai është i çmendur.” Për Allahun thanë se ka...

EMËRTIMET E DYNJASË DHE ATO TË AHIRETIT

Përkujdesemi tepër për emërtimet tona në dynja: Profesor; Mjek; Farmacist; Inxhinier; Drejtor; Mësues; Mirëpo, vallë çfarë përgatitëm për emërtimet tona në ahiret?! Agjërues; Falës i namazit të natës; Përmendës i Allahut; Faljekërkues; Pyetje që meritojnë meditim?! Shpeshtoni...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,200AbonentëAbonohu

Postimet e fundit