PSE KA “VDEKUR” DETI I VDEKUR?

0
Një fëmijë i vogël, derisa e shfletonte atlasin e botës, ia tërhoqi vëmendjen një emër i ashtuquajtur “Deti i Vdekur”. Pa menduar fare, i...

GJUHA NGA MJALTI DHE AJO NGA UTHULLA

0
Ishin dy njerëz, fqinj të njëri-tjetrit me shitoret ku punonin. Njëri shiste mjaltë, kurse tjetri shiste uthull. Për çudi, ai që shiste uthull kishte...

ZEMRAT QË NDJEJNË DHEMBJE E QË NUK FLASIN

0
Në spital e sollën një rast urgjent dhe me shpejtësi u thirr kirurgu i spitalit. Para se të hyjë në sallën e operacionit u...

PYETJE JASHTË PLANPROGRAMIT

0
Në vitet e para të mësimdhënies në institutin shkencor, në suaza të orarit tim të mësimdhënies e kisha lëndën e leximit dhe lekturës. Planprogrami...

PIKËPAMJET E TUA KA MUNDËSI QË NJERËZIT TË MOS I SHOHIN...

0
Jam adaptuar që gjatë fjalimit me njerëzit, qoftë si hatib (i xhumasë), ligjërues, si folës në klasë shkollore, apo në mes të një grupi...

KËSHILLA E PAPJEKUR

0
U nisa për udhëtim. Para se të hipja në aeroplan, më telefonoi një vajzë. Pyetja e saj ishte rreth një personi të sëmurë psiqikisht,...

ME MBIKËQYRËSIN EDUKATIV

0
Në vitet e para të mësimdhënies së lëndës së Kuranit në shkollën e mesme në institutin shkencor, u befasova me nivelin e dobët të...

VAJZA E CILA MË QORTOI DHE NUK E HARROVA ASNJËHERË QORTIMIN...

0
Para se të përdorej interneti dhe rrjetet sociale, posta me letra ishte mjeti i komunikimit më i përhapur asokohe. Përgjatë kësaj periudhe, e kisha...

PËRULU PARA ALLAHUT SI JETIM

0
Atë thyerje që e ndien në brendësinë tënde, ka nevojë për mendim të mirë për Allahun. Ka nevojë për dua e të biesh në sexhde...

TREGIMI PËR KATËR GRATË

0
Në të kaluarën kishte qenë një mbret që i kishte pasur katër gra. Gruan e katërt e donte shumë, aq shumë saqë çmendej pas...