MIRËSIA ÇDOHERË E JEP FRYTIN E SAJ

Rrëfehet për një mbret në të kaluarën se kishte vendosur që ti japë dhuratë 400 dinarë çdokujt që e thotë një fjalë të mirë. Kështu...

PLUHURI I MËKATEVE

Një grua dhe burri i saj u shpërngulën në një shtëpi të re dhe përderisa hanin mëngjesin e ditës së parë, gruaja tha: -Burri im...

PILOTI DHE RECEPSIONISTI

Rrëfen një pilot i cili punon në kompaninë e aeroplanëve “Egypt Air” dhe thotë: Punoja në linjën e aeroplanit i cili fluturonte në relacionin Kajro-Tokio...

GJYSHE, ÇFARË ËSHTË KURANI??

- Gjyshe, çka është Kurani? - Ah, biri im, kjo pyetje nuk është lehtë për t’u përgjigjur. Shiko, biri im, makinën tonë! Kur e...

SHFRYTËZOI MUNDËSITË PARA SE TË TË VIJË VDEKJA

Një njeri ra në shtratin e vdekjes dhe në ato momente filloi vazhdimisht t’i përsëritë disa fjalë:“Po të ishin edhe më tepër... Po të...

HARROI SE I BIRI ISHTE I VDEKUR!

E lajmëruan prindin nga spitali se fëmija i tij porsalindur i ka ndërruar jetë, dhe se duhet të shkon sa më shpejt e ta...

BËHU I LUMTUR EDHE PSE UNË JAM NË PIKËLLIM

Ishin dy burra të cilët e kishin sëmundjen e njëjtë, shëroheshin në të njëjtin spital dhe qëndronin në të njëjtën dhomë. Njëri krevatin e...

EBU HANIFJA DHE RESPEKTIMI I PRINDËRVE

Imam Ebu Hanife, Allahu e mëshiroftë!, njihej si respektues i madh i prindërve. Ai shpesh lutej dhe kërkonte falje tek Allahu për prindërit e...

ÇDO NJERI E JEP ATË QË E KA NË ZEMËR

Një ditë nga ditët një pasanik ia dorëzoi një të varfrit një shportë të mbushur me ushqim të prishur. I varfëri nga ky gjest...

SHPIRTI MË NXITË DREJT GJYNAHEVE, MË KËSHILLO!

U nis një njeri drejt Ibrahim Ed’hemit, Allahu e mëshiroftë!, dhe i tha: - O shejh, shpirti më nxitë kah gjynahet. Më këshillo me ndonjë...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit