PSE GRATË QAJNË!!

I biri e pyeti nënën: Pse po qan! Iu përgjigj: Qaj ngase jam grua... I biri i tha: Unë nuk po e kuptoj këtë!! Nëna e përqafoi...

PUNËT E PARA NË MEDINË (HUTBE)

Në kohën mekase besimtarët kishin shumë vështirësi për ta mbajtur fenë Islame. Kushdo që mundohej ta shfaq fenë haptazi, torturohej e ndoshta edhe vritej. Adhurimi...

ÇFARË MBJELLIM E KORRIM (HUTBE)

Një thënie që shpesh e themi apo e dëgjojmë është kjo thënie: Çfarë mbjellim do ta korrim. Dhe kjo vlen për të dy botët;...

TI DHE FËMIJA YT

Mos i thuaj fëmijës tënd: Ngrihu dhe falu, se përndryshe do të shkosh në Xhehenem... po thuaj: Eja falu me mua, të jemi së...

LIDHJA ME ALLAHUN DHE LIDHJA ME NJERËZIT (HUTBE)

Islami ka ardhur që ta përmirësojë jetën e njeriut një dynja dhe në ahiret. Ka ardhur që t’i përmirësojë lidhjet tona me Allahun dhe lidhjet...

VAJZA E PYETI PRINDIN, A ËSHTË MBULESA DETYRIM?!

Vajza e pyeti prindin e saj duke i thënë: Prindi im, mbulesa a është detyrim mbi gruan?? Iu përgjigj: Bija ime, disa nga njerëzit thonë...

KRONIKA E BARDHË DHE E ZEZË (HUTBE)

Të gjithë kemi dëgjuar për kronikën e zezë. Aty lajmet kanë të bëjnë me krime e me gjëra të rënda. Por a keni dëgjuar për...

MBULESA IME

Krenohem me hixhabin tim edhe pse për mua thonë se ti je e prapambetur. Unë jam krenare në mbulesën time edhe pse më thonë se...

“Besimtari nuk thumbohet (pickohet) dy herë nga e njëjta vrimë”

“Besimtari nuk thumbohet (pickohet) dy herë nga e njëjta vrimë.” Vrima në fjalë është vrima e insekteve. Po vëllezër, besimtari nuk mashtrohet dy herë as për...

Takimi i parë i tij me Muhamedin ﷺ (Hadithi i Abdullah...

Abdullah ibn Selami tregon: Kur erdhi i Dërguari i Allahut ﷺ  në Medinë, njerëzit shpejtuan kah ai dhe thoshin: I Dërguari i Allahut ka...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
641NdjekësitNdjek
1,920AbonentëAbonohu

Postimet e fundit