PËRULU PARA ALLAHUT SI JETIM

0
Atë thyerje që e ndien në brendësinë tënde, ka nevojë për mendim të mirë për Allahun. Ka nevojë për dua e të biesh në sexhde...

E PRANOI ISLAMIN DUKE KËRKUAR MANGËSI NË KURAN

0
Orientalisti kanadez, Dr. Gari Miler, është profesor i shkencave të matematikës dhe logjikës në Universitetin e Torontos. Ky njeri e donte shumë matematikën, logjikën...

ISLAMI I NJË OFICERI AMERIKAN

0
Një dijetar i njohur si Dr. Muhamed Hasani thotë: U takova me një oficer amerikan që e udhëhiqte një shoqatë dhe e realizuam një dialog.            ...

AGJËRIMI VULLNETAR

0
MUNDËSI E PASTËR Ata që punojnë me ndërrime dhe nëpër rajone të izoluara, kanë mundësi të madhe për agjërim vullnetar. Kur janë në ndërrim të...

KALITJA E FËMIJËVE PËR AGJËRIM!

0
Rubejia bint Muavidh  për agjërimin e Ashurës tha: “E agjëronim Ditën e Ashurës dhe i nxitnim fëmijët tanë që ta agjëronin, u punonim...

ZEMRAT QË NDJEJNË DHEMBJE E QË NUK FLASIN

0
Në spital e sollën një rast urgjent dhe me shpejtësi u thirr kirurgu i spitalit. Para se të hyjë në sallën e operacionit u...

TREGIMI PËR KATËR GRATË

0
Në të kaluarën kishte qenë një mbret që i kishte pasur katër gra. Gruan e katërt e donte shumë, aq shumë saqë çmendej pas...

TETË ÇËSHTJET

0
Një dijetar e pyet nxënësin e vet: - Sa kohë ka që më shoqëron? Ai iu përgjigj: - Tridhjetë e tre vjet. - Çfarë mësove nga unë gjatë...

TË GJITHË E POSEDOJMË KËTË KARTELË

0
Në një takim me gazetarët, një biznesmen i njohur nga Emiratet e Bashkuara u pyet se cila ishte situata më e çuditshme që e...

ASKUSH NUK PREZANTOI NË XHENAZEN E PRINDIT TË VET

0
Një djaloshit i vdiq prindi dhe askush nuk i erdhi në përcjelljen e xhenazes së tij. I biri e mori xhenazen dhe e dërgoi...