Brenga dhe pikëllimi

Ibën Kajimi ka thënë: "Brenga dhe pikëllimi i sjellin vetëm dëm birit të Ademit, sepse e dobësojnë vendosmërinë, e molisin zemrën, e largojnë njeriun...

Urtësia nga një kolos i madh

Ibën Tejmije, rahimehullah, thotë: آفة العلم الكبر وآفة العبادة الرياء "E meta e diturisë është mendjemadhësia, kurse e meta e adhurimit është syefaqësia".

Mësimin që merr njeriu nga jeta

Nga mësimi metodologjik mësova që hoxha im të mos jetë libri, se dija nuk merret pa memorizim, kurse memorizimi nuk vjen pa përsëritje dhe...

Mëkatet

Ibn Abasi, ka thënë: "Gjynahet e nxijnë fytyrën, e errësojnë zemrën, e plogështojnë trupin, bëjnë që të të urrejnë njerëzit dhe të pakësojnë...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,200AbonentëAbonohu

Postimet e fundit