PSE ALLAHU E FSHEHU KOHËN E VDEKJES?

Allahu tha: “Agonia e vdekjes do ta sjellë të vërtetën (e jetës tjetër): ja, kjo është ajo së cilës përpiqeshe t’i ikje.” (Kaf: 19) A...

THATËSIA SHPIRTËRORE

Si mund ta zbulosh se ke thatësirë shpirtërore?! Dhe ne, a e ndiejmë atë sikurse e ndiejmë urinë, etjen dhe dhembjen?! Përgjigjen e kësaj pyetjeje...

SA I SHTRENJTË QË ËSHTË LOTI QË DEL NGA FRIKA E...

Detet e dynjasë nuk e fikin një gacë nga zjarri i Xhehenemit, mirëpo një lot që del nga frika e Allahut të mbron nga...

PO MË MERR MALLI PËR FËMIJËRINË TIME

Po më merr malli për fëmijërinë time. Nuk dua t’i kuptoj shakat e të mëdhenjve. E as t’i dëgjoj fjalët e atyre që përgojojnë. E as nuk...

NUK VDES ASNJË SHPIRT PA E PLOTËSUAR RISKUN E VET

Rrëfehet për një njeri se kishte rënë në pus dhe filloi të bërtitte dhe të kërkonte ndihmë. Njerëzit e dëgjuan britmën e tij dhe...

KUR PËR TY KONSIDEROHET E META E METË?!

Nuk është e metë që njerëzit të flasin kundër teje, por e metë është që ti të ndikohesh nga fjalët e tyre.Nuk është e...

KUJDES NGA GJYKIMI PËR TË TJERËT SIPAS EPSHIT TËND

Kur sëmuret ai që e duam themi “sprovë”, kurse kur sëmuret ai që nuk e duam themi “ndëshkim”. Kur sprovohet ai që e duam themi...

KINI KUJDES NGA VRASJA E SHPIRTIT FËMIJËROR

Brenda nesh, çdonjëri nga ne është fëmijë i vogël. Ky fëmijë i vogël na stimulon që ta praktikojmë jetën me brenga, me buzëqeshje, me gëzim...

ASKUSH NUK E DI DHIMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Kur të shtohet dhimbja në brendësinë tënde dhe gjoksi të shtrëngon, ji i bindur se ka ilaç për mundimet e tua. Lutja, thirrja dhe zëri...

MOS E HUMBNI SHPRESËN NË MËSHIRËN E ALLAHUT

E kaluara për disa të rinj bëhet pengesë mes tyre, pendimit dhe të përqendruarit në fe. Kur atyre u shkon ndërmend pendimi, shumë shpejt...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,131AbonentëAbonohu

Postimet e fundit