Fetva nr. 294

0
Pyetje: Studjoj dhe jam në fakultet, në disa raste iu jap selam shoqeve të klasës, selami që po ua jap shoqeve a është hallall apo...

Fetva nr. 292

0
Pyetje: Babai im vdiq dhe la pas vetes së tij dy gra (ishte i martuar me dy gra), dhe secila prej tyre banon në shtëpi...

Fetva nr. 291

0
Pyetje: A lejohet kryerja e haxhit nga më shumë se dy persona në të njejtin vit për të vdekurin? Përgjigje: Po, lejohet kryerja e haxhit nga më...

Fetva nr. 285

0
Pyetja:  Nëse një grua përshkak të gjendjes së saj jo të mirë shpirtërore, nuk i bindet bashkshortit (të bëjë mardhënie intime), a llogaritet në...

Fetva nr. 290

0
Pyetje: Cila është dispozita e ndëgjimit të ilahive, dhe a janë ilahit zëvëndësim për muzikën? Përgjigje: Sa i përket ilahive, ndryshon...

Fetva nr. 288

0
Pyetje: Jam i martuar dhe nusja ime posedon tre motra më të vogla se ajo. Unë banoj tek shtëpija babait të nusës sime, ngase...

SEXHDJA E HARRESËS (SEVI SEXHDJA) – RREGULLA DHE DISPOZITA

0
Njeriu mundohet që t’i kryejë ibadetet të plota, por ndodh nganjëherë që të gabojë ose të ketë mangësi gjatë kryerjes së ibadetit. Për...

Fetva nr. 239

0
Pyetja:Cila është dispozita e shkurtimit apo shkuljes se vetullave, lejohet apo jo!? Përgjigjja: Shkurtimi i vetullave apo shkulja e tyre në sheriatin...

Fetva nr. 289

0
Pyetje: Disa nga baballarët nuk kujdesen për fëmijët e tyre në çështjet e fesë; Psh. Nuk i urdhërojnë të falin namaz, të lexojnë Kur'an,...

NJIHE FENË TËNDE – 37

0
1. Si quhet medh'hebi i cili i pranon argumentet sheriatike veq kuptimin e jashtëm pa hyrë në detaje?- Medh'hebi Dhahiri.2. Njê gjë që Allahu...