Fetva nr. 275

0
Pyetja:A e prish abdesin gruaja e cila e pastron fëmijën nga papastërtitë!? Përgjigje: Jo. Nuk e prish abdesin gruaja e cila pastron...

Fetva nr. 276

0
Pyetja:A ka dallim mes verës (alkoolit) të kësaj bote dhe botës tjetër!? Përgjigjja: Po. Allahu,- xhele veala!,- e përshkruan verën në botën...

Njihu me fenë tënde – 1

0
1. Sa është numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’an? 1  Numri i përgjithshëm i kaptinave në Kur’anin famëlartë është gjithsej 114. 2. Cila...

Fetva nr. 267

0
Pyetja:Cila është koha e përfundimit të Itikafit?Si dhe, a bëhet kjo pas perëndimi të Diellit në natën e Bajramit apo pas namazit sabahut në...

Fetva nr. 269

0
Pyetje: Nëse agjëruesi pjesën më të madhe të ditës e kalon duke pushuar shkaku i urisë dhe etjes që e kaplon, a ndikon kjo...

NJIHE FENË TËNDE – 5

0
1. Cila ishte nëna e Hasanit dhe Husejnit (djemve të Aliut)? 1. Fatimja,- Allahu qoftë i kënaqur me të. 2. Kush është kulminacioni i...

Fetva nr. 273

0
Pyetja:Hoxhë i nderuar! Ne kemi një shërbtore në shtëpinë tonë dhe nëse duam të kryejmë haxhin, umren apo të udhëtojmë në ndonjë vend. Duam...

Dallimi mes zuhdit dhe ver’i-t

0
Margaritarë nga kolosi islam Ibën Kajimi, Allahu e pastë mëshiruar Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, thotë: والفرق بينه وبين الورع: أن الزهد ترك مالا...

Fetva nr. 263

0
Pyetje:I nderuari shejh!A e ka për obligim motra e cila gjendet me nifas (lehoni, gjaku pas lindjes) të falet dhe të agjërojë kur pastrohet...

Fetva nr. 295

0
Pyetje: Disa njerëz nuk ia vejnë vëmendjen dhe bëjnë tolerime duke folur shlirë me femra të huaja. P.Sh. Një njeri (shoku i burrit) vjen e viziton...