MIQËSIA ËSHTË JETË

0
Miqësia është dhuratë që vlera e saj shtohet më tepër me kalimin e kohës. Disa miq janë jetë! Miqësia është fjalë e çmuar,...

KARMA

0
Sa i dëmtuari do të shpëtohet Ditën e Kiametit, prej atyre që u dëmtuan duke ua marrë të mirat! Si vepron ashtu do...

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (1)

0
Fillimi më i mirë i ditës është falja e namazit të sabahut në kohën e vet! “Kush e do dynjanë le të kapet...

JETA MES ËNDRRËS DHE SHPRESËS

0
1. Shpresat e mëdha prodhojnë njerëz të mëdhenj! 2. Shpresa është mik i mrekullueshëm, ndoshta nganjëherë mungon, mirëpo asnjëherë nuk tradhton! 3. Shpresa nuk është ëndërr,...

PSE KA “VDEKUR” DETI I VDEKUR?              

0
Një fëmijë i vogël, derisa e shfletonte atlasin e botës, ia tërhoqi vëmendjen një emër i ashtuquajtur “Deti i Vdekur”. Pa menduar fare, i...

JETA VAZHDON EDHE PSE SHPIRTI NDIEN DHEMBJE DHE SYRI LOTON

0
Dhemb, atëherë kur përmallohesh për dikë dhe do të flasësh me të, por më vonë e tërheq vendimin, sepse në vete ndien se...

LUMTURIA

0
Lumturia gjithnjë duket e vogël kur e posedon në duart e tua, mirëpo kur e lë të ikën, menjëherë e kupton se sa...

KËSHILLA TË PËRGJITHSHME

0
Mos fol shumë për veten, sepse librat e hapur nuk tërheqin lexues! Mos i ndërto burg vetes me mendimet e njerëzve për ty,...

KATËR STINËT E VITIT

0
Një prind vendosi që katër djemve të tij t’ua jep një mësim të mrekullueshëm në jetë, në mënyrë që ata të mos gjykojnë me...

MOS FOL PËR…!

0
1. Mos fol për fuqinë tënde para të dobëtit. 2. Mos fol për lumturinë tënde para të pikëlluarit. 3. Mos fol për lirinë tënde para të...