SHPIRTI IM TË LUTEM PËR HIR TË ALLAHUT TË MË SHPËTOSH

0
E pyeta shpirtin tim a nuk u lodhe më?! Pse po vazhdon të mëkatosh?!Pse po të shoh të shkujdesur në mesin e njerëzve?! Çuditem...

LUMTURIA

0
Lumturia gjithnjë duket e vogël kur e posedon në duart e tua, mirëpo kur e lë të ikën, menjëherë e kupton se sa...

KËTË E MËSOVA NGA VITET QË MË KALUAN!

0
Një njeri u pyet se çfarë mësove nga vitet që të kaluan?! - U përgjigj: Mësova se atë çfarë e vepron e sheh si pasqyre...

PËR KËTË ARSYE E KA MARRË EMRIN DYNJA!

0
Ka mundësi të banosh në pallat, mirëpo jetën ta kesh të ngushtë!Ka mundësi të jetosh në një kasolle, mirëpo Allahu gjoksin të ta zgjeron!Ka...

PLAKA DHE LETRA

0
Një ditë prej ditësh në rrugë varet një letër, në të cilën shkruan: “I kam humbur njëzet dinarë. Ai që i gjen, shpresoj të...

KËSHTU KUPTOHET FEJA

0
Një grua dëgjoi se Abdullah ibën Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur nga ai!, i mallkoi ato gra që e ndryshojnë natyrshmërinë e tyre të...

MOS E HARRO KËTË RREGULL NË JETË

0
Nëse e do pasurinë mos e harro llogarinë. Nëse i do vilat dhe shtëpitë mos i harro asnjëherë varrezat. Nëse i do gjynahet dhe...

DISA KËSHILLA PËR TY

0
Mos hulumto për të kaluarën e cila ishte nga caktim. Mos e qorto atë që të tradhtoi dhe mashtroi. Mos e ndjek atë që të braktisi...

SA SHUMË MAJMUNË DHE SA PAK LUANA KA NË DITËT E...

0
Të dy bashkëshortët së bashku shkuan në kopshtin zoologjik, dhe në të, e panë një majmun i cili po lozte me gruan e vet!Gruaja...

KATËR STINËT E VITIT

0
Një prind vendosi që katër djemve të tij t’ua jep një mësim të mrekullueshëm në jetë, në mënyrë që ata të mos gjykojnë me...