DO TË KETË NGA KY UMET NJERËZ QË DO T’I SHKËPUSIN...

0
Allahu, xhele ue ala, thotë:وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ ."Dhe frikësojuni Allahut, me emrin e të cilit, ju i kërkoni njëri-tjetrit diçka dhe...

RUANI VETEN DHE FAMILJËT TUAJA NGA ZJARRI – 1

0
Falënderimet dhe Lavdërimet i takojnë vetëm Allahut të Madhëruar, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të dërguarin e Allahut, mbi familjën e tij, shokët...

“Shën Gjergji” festë e kujt?

0
Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen dhe për shokët e tij deri në Ditën...

Pse të pendohemi? [1]

0
(Pjesa 1) Lavdërimi është për Allahun, i Cili nuk e prish atë që ka ngritur, nuk e ndalon atë që ka dhuruar, nuk e...

Grupet e devijuara në kuptimin e drejtë të Kaderit (Caktimit) !

0
Sa i përket kuptimit real të Kaderit në këtë aspekt kanë devjuar dy grupe, e ato janë: 1. Xheberitë, ky grup i devijuar janë...

MOS E XHELOZONI NJËRI TJETRIN

0
"A mos (vallë) u kanë zili njerëzve, në ato që ua ka dhuruar Allahu nga të mirat e veta? Na u kemi dhënë breznive...

OBLIGIMET VËLLEZËRORE NË ISLAM

0
1. Përshëndetja me selam.2. Kthimi i selamit.3. Vizita e të sëmurit.4. Përcjellja e të vdekurit. 5. Përgjigja në ftesë (kur ai e thërret...

Mua më shpërblen vetëm Allahu

0
Falënderimi i takon Zotit të botëve, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të nderuarin e të Dërguarve, Muhamedin, mbi familjen dhe mbi...

VLERA E AGJËRIMIT VULLNETARË

0
Transmetohet nga Ebu Seid el Hudriu,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se ka thënë:Muhamedi,- salallahu alejhi ue selem!,- ka thënë:"Nuk ndodhë që robi...

KËSHTU DO TË JENË FYTYRAT E BANORËVE TË XHENETIT DHE XHEHENEMIT

0
1. إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيم.عَلَى الْأَرَائِكِ يَنْظُرُونَ .تَعْرِفُ فِي وُجُوهِهِمْ نَضْرَةَ النَّعِيمِ . "Me të vërtetë, të mirët (njerëz) do të gjenden në xhennet, e...