MEDITIMI DHE LEXIMI I KURANIT

Kurani është fjala e Allahut, shpallja e Tij, mesazhi i Tij për krijesat dhe litari i fortë i Allahut. Kurani është udhëzim, mëshirë, dritë,...

LEXIMI I KUR’ANIT

O ju njerëz, frikojuni Allahut dhe përkujdesuni për librin e Allahut. Allahu i Madhëruar ka thënë: “Pa dyshim, ata që lexojnë Librin e Allahut,...

A E DI SE PSE NUK NDJEN PËRULËSI KUR E LEXON...

Rrëfehet se imamit, Ahmed ibën Hanbeli, Allahu e mëshiroftë, i erdhi një lajm se një prej nxënësve të tij falet tanë natën dhe e...

Gjeografia dhe kurani

Kurani është një libër i shenjtë i cili pasqyron udhëzimet e Allahut (Zotit) për njerëzimin nëpërmjet të dërguarit të Tij të fundit, Muhammedit a.s....

NGA DOBITË E NXËNIES PËRMENDËSH TË KURANIT!!

1. Mendjes i jep çiltërsi.  2. Memorien e forcon. 3. Jep qetësi dhe stabilitet shpirtëror. 4. Dhuron lumturi dhe gëzim të...

DOBITË E LEXIMIT TË KUR’ANIT

1. Melekët luten për mëshirë dhe falje për atë që e lexon.2. I shkruhet për çdo shkronjë nga një e mirë, e ajo e...

KËRKIMI I UDHËZIMIT ME KURAN

Me Kuran, armiqësia ndaj Allahut dhe të Dërguarit të Tij, kthehet në dashuri ndaj Allahut dhe të Dërguarit të Tij. Kurani është prej atyre...

FAKTE SHKENCORE NË KURAN (3)

Astronomia është shkencë që merret me vrojtimin dhe shpjegimin e dukurive që ndodhin në hapësirën kozmike d.m.th. jashtë planetit Tokë. Ajo studion prejardhjen, zhvillimin,...

FAKTE SHKENCORE NË KURAN (2)

Fakte shkencore nga fusha e biogjeografisë (biologjisë) Biogjeografia është disiplinë shkencore që e studion shtresën e biosferës, përkatësisht botën bimore dhe shtazore, shpërndarjen e...

FAKTE SHKENCORE NË KURAN (1)

Kurani ka shumë ajete që na tregojnë për veçorit shkencore, të cilat e vërtetojnë se Kurani është me të vërtetë libër i shenjt. Prej...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
647NdjekësitNdjek
1,580AbonentëAbonohu

Postimet e fundit